Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. Május 28. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Osli Önkormányzat

Elkészült Osli Község önkormányzati hivatalának épületenergetikai korszerűsítése

Elkészült Osli Község önkormányzati hivatalának épületenergetikai korszerűsítése

A vissza nem térítendő támogatás 22,54 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

A fejlesztés során a település önkormányzati hivatalának épülete került korszerűsítésre. A 22,54 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően Osli Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. Az elmúlt hónapok munkálatai során, az épület homlokzati- és födém szigetelését cserélték ki, korszerű hőszigetelt nyílászárókat helyeztek el, továbbá a régi kazán helyett új kondenzációs gázkazánt építettek be. Ezen túlmenően az épület bejárata rámpán keresztül akadálymentesen megközelíthetővé vált és az egyik, meglévő mellékhelyiség helyén, új akadálymentes mosdó-wc került kialakításra.

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert az épület az elmúlt évtizedekben elhasználódott és már nem felelt meg a mai kor támasztotta hőtechnikai követelményeknek. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek, és sokkal gazdaságosabban lesz majd üzemeltethető az épület. E mellett az is fontos szempont, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökken a károsanyag-kibocsátás, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A támogatásnak köszönhetően Osli Községnek olyan közintézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít, a megújult homlokzat pedig a településképet is javítja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 16:00, szerda | Helyi

Országos bajnoki roncsderbi futamot rendeznek vasárnap Csapodon

Versenyzés és kikapcsolódás családias környezetben.

2020. Július 15. 13:00, szerda | Helyi

Halálos baleset szemtanúinak jelentkezését várják a csornai rendőrök

Traktor és motoros ütközött.

2020. Július 15. 09:00, szerda | Helyi

Felújították az egykori néptanító síremlékét Farádon

Pénteken avatják fel, és áldják meg a felújított síremléket

2020. Július 14. 16:00, kedd | Helyi

Tizenkettedszer találkoztak a lovasok Győrsövényházon

XII. Lovastalálkozó Győrsövényház.