Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 07. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Szilsárkány Önkormányzat

Elkészült Szilsárkány Község új orvosi rendelője

Elkészült Szilsárkány Község új orvosi rendelője

Az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 18,99 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott.

Szilsárkány község korábbi orvosi rendelőjének épülete olyan rossz állapotban volt, hogy alig volt alkalmas a közszolgáltatási funkció ellátására, ezért szükségessé vált egy új orvosi rendelő felépítése. 18,99 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően került megépítésre az új orvosi rendelő. Az új épületben 2 db rendelőhelyiség és 12 egyéb helyiség kialakítása valósult meg. Az épületben orvosi rendelő, és védőnői vizsgáló lett kialakítva hozzájuk külön-külön váróteremmel. A dolgozók részére személyzeti öltöző illetve elkülönített WC is kialakításra került.

A beruházásnak köszönhetően az új rendelőben a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud majd működni. Az épület akadálymentesítése révén a község biztosítani tudja a fogyatékkal élő lakosoknak is az esélyegyenlőséget az egészségügyi ellátás igénybevételére.

Az uniós támogatásból finanszírozott orvosi rendelő az önkormányzat udvarán épült meg, így megközelítése gyalogosan, kerékpárral, illetve autóval is lehetséges. A korszerűsítés a betegek elégedettségének növelését, esélyegyenlőség érvényesülését, és a fenntartható fejlődést szolgálja. A fejlesztésnek köszönhetően hosszú távon javulnak az egészségügyi mutatók is, mely kihat az életminőség javulására, amely a népességmegtartás egyik alappillére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!