Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2018. December 20. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Farád Önkormányzat

Elkészültek Farád, Bősárkány és Sopronnémeti községek középületeinek energetikai felújításai

Elkészültek Farád, Bősárkány és Sopronnémeti községek középületeinek energetikai felújításai

A települések közösen pályáztak

Befejeződött Farád, Bősárkány és Sopronnémeti községek önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai korszerűsítései. A vissza nem térítendő támogatás 20millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

Farád, Bősárkány és Sopronnémeti községek konzorciumot hoztak létre a farádi általános iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal (felső kép), a bősárkányi óvoda és a sopronnémeti polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítésére. A projekt közigazgatási, alapfokú oktatás-nevelési funkciókat ellátó épületek energetikai korszerűsítését célozta, melynek eredményeként napelemes HMKE rendszer került telepítésre, ami az energetikai megtakarításon túl a megújuló energiaforrások felhasználásának elterjedését is népszerűsíti.

A 20,5 millió forintos európai uniós támogatású beruházásnak köszönhetően a három község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A kivitelezési munkálatok befejeződtek, így az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodtak a települések.

A támogatásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

Mindhárom Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épületek energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

A farádi óvoda

A bősárkányi óvoda

Sopronnémeti önkormányzat épülete

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 16:00, szerda | Helyi

Országos bajnoki roncsderbi futamot rendeznek vasárnap Csapodon

Versenyzés és kikapcsolódás családias környezetben.

2020. Július 15. 13:00, szerda | Helyi

Halálos baleset szemtanúinak jelentkezését várják a csornai rendőrök

Traktor és motoros ütközött.

2020. Július 15. 09:00, szerda | Helyi

Felújították az egykori néptanító síremlékét Farádon

Pénteken avatják fel, és áldják meg a felújított síremléket

2020. Július 14. 16:00, kedd | Helyi

Tizenkettedszer találkoztak a lovasok Győrsövényházon

XII. Lovastalálkozó Győrsövényház.