Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 11. 07:44, szerda | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődik az általános vita a költségvetésről a Parlamentben

Elkezdődik az általános vita a költségvetésről a Parlamentben

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a 2017-es költségvetést, a képviselők két nap alatt összesen harminc órában mondhatják el véleményüket a kormány javaslatáról.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, a büdzsé általános vitáját várhatóan Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitja majd meg expozéjával, amit az Állami Számvevőszék (ÁSZ), majd a Költségvetési Tanács (KT) elnökének felszólalása követ.

A képviselők ezután összesen 16 és fél órában fejthetik ki álláspontjukat, elsőként a frakciók vezérszónokai kapnak szót, 30-30 perces időkeretben.

Varga Mihály korábban azt közölte, a kormány javaslatában minden szakterületnek többletforrást biztosítana az idei évhez képest: oktatásra 270 milliárd, egészségügyre 167 milliárd, tb- és jóléti kiadásokra 155 milliárd, kultúrára 66 milliárd forinttal több juthat. Ezzel párhuzamosan a rendvédelem 114, az önkormányzatok 5 milliárd, az igazságügy 26 milliárd, a külügy 10 milliárd, a honvédelem pedig 51 milliárd forinttal nagyobb keretre számíthat.

A parlament csütörtökön zárja le a költségvetés általános vitáját, a képviselők akkor összesen további 14 és fél órában szólalhatnak fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.