Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2016. Május 11. 07:44, szerda | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődik az általános vita a költségvetésről a Parlamentben

Elkezdődik az általános vita a költségvetésről a Parlamentben

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a 2017-es költségvetést, a képviselők két nap alatt összesen harminc órában mondhatják el véleményüket a kormány javaslatáról.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, a büdzsé általános vitáját várhatóan Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitja majd meg expozéjával, amit az Állami Számvevőszék (ÁSZ), majd a Költségvetési Tanács (KT) elnökének felszólalása követ.

A képviselők ezután összesen 16 és fél órában fejthetik ki álláspontjukat, elsőként a frakciók vezérszónokai kapnak szót, 30-30 perces időkeretben.

Varga Mihály korábban azt közölte, a kormány javaslatában minden szakterületnek többletforrást biztosítana az idei évhez képest: oktatásra 270 milliárd, egészségügyre 167 milliárd, tb- és jóléti kiadásokra 155 milliárd, kultúrára 66 milliárd forinttal több juthat. Ezzel párhuzamosan a rendvédelem 114, az önkormányzatok 5 milliárd, az igazságügy 26 milliárd, a külügy 10 milliárd, a honvédelem pedig 51 milliárd forinttal nagyobb keretre számíthat.

A parlament csütörtökön zárja le a költségvetés általános vitáját, a képviselők akkor összesen további 14 és fél órában szólalhatnak fel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 05:00, péntek | Belföld

A hétvégén is borúsabb idő várható

Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók

2021. Május 13. 18:06, csütörtök | Belföld

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

Temetőből lopott elemes mécsesekkel világított otthonában egy füzesabonyi férfi, vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Heves megyei főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2021. Május 13. 16:55, csütörtök | Belföld

Gulyás: Magyarország másfél-két hónapos előnyben van

Mivel nemcsak nyugati, hanem keleti vakcinákkal is oltanak, Magyarország másfél-két hónapos előnyben van a többi európai országhoz képest

2021. Május 13. 16:40, csütörtök | Belföld

Megszúrt egy ápolónőt egy beteg

A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal az asszonnyal szemben, aki egy miskolci kórházban megszúrta az ápolóját.