Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2011. Augusztus 19. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Elkobozzák az adócsalók vagyonát

Elkobozzák az adócsalók vagyonát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott:

A Legfelsőbb Bíróság (LB) állásfoglalása annak lehetőségét teremtheti meg, hogy a hatóságok valamennyi adócsalótól elvonják a jogellenesen, az állam megkárosításával megszerzett összegeket. Sors László kifejtette, hogy a büntető törvénykönyv nem határozza meg azokat a vagyontárgyakat, amelyeket az igazságszolgáltatás elvonhat az adócsalóktól.

Az elnökhelyettes azt is megemlítette, hogy – a jogszabály szerint – vagyonelkobzást csak a bűncselekményből eredő vagy az azzal összefüggésben megszerzett értékek kapcsán lehet elrendelni.

Mindezek miatt a gyakorlatban két álláspont alakult ki. Az egyik szerint csak akkor kobozható el az adócsaló vagyona, ha az illető jogellenesen igényelt vissza pénzt a közkasszától. A leggyakrabban az általános forgalmi adójukból kérnek az elkövetők fiktív számlák alapján visszatérítést, ám mostanában a személyi jövedelemadónál is megemelkedett a jogosulatlan kiutalásról szóló állampolgári kérelmek száma – részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: csaló

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.