Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 04. 10:39, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Elmű: munkajogi kérdés a cégnél a mellékállás jelzése

Elmű: munkajogi kérdés a cégnél a mellékállás jelzése

A társaságnál a munkavállalóknak jelezniük kell a mellékállást vagy egyéb elfoglaltságot, de ez munkajogi kérdés és nincs politikai vagy vallási vonzata - mondta Boros Norbert, az Elmű-Émász sajtószóvivője csütörtökön az MTI-nek.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az adatvédelmi hatósághoz fordul, mert tudomása szerint az Elmű listázza egyes dolgozóit.
Boros Norbert szerint a képviselőhöz, fél- vagy téves információ jutott el, mert sem politikai, sem világnézeti, sem pedig vallási listázás nem folyik a társaságnál, de az kétségtelen, hogy minden munkavállalónak bármilyen mellékállást, munkával összefüggő elfoglaltságot jeleznie kell a cégnek.
A szóvivő kifejtette: az összeférhetetlenség miatt a cégnél jelezni kell, ha valaki cégtulajdonos, vagy olyan cégben dolgozik, amelyik potenciális beszállítója az áramszolgáltatónak. Az oktatási tevékenységet, a közérdekű munkavállalást azért kell bejelenteni, hogy a munkaidőt, a munkaidő-kedvezményt rendezzék - tette hozzá.
Boros Norbert hangsúlyozta: nyilvántartás van, de ennek sem politikai, sem vallási vonzata nincs, munkajogi kérdésről van szó, amely alapvetően azt szolgálja, hogy a cégben erkölcsi tisztaság legyen.
Az Elmű-Émász igazgatósága a valóban társadalmi szempontból hasznos közéleti szerepvállalást esetenként jutalomszabadsággal támogatja - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.