Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 19. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: mti

Élő Anita kapta a Média a családért díjat

Élő Anita kapta a Média a családért díjat

Élő Anita vehette át, a Heti Válasz című lapban megjelent, egy tizenegy gyermeket nevelő család életét, mindennapjait bemutató Melyik nem kellett volna? című írásáért

a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin 2017-es Média a családért díját csütörtökön Budapesten.

A Várkert Bazárban megrendezett díjátadó ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára hangsúlyozta: idén, vagyis a családok évében a családok fokozott támogatása mellett fontos, hogy a lehetőségeikről hiteles forrásból, pontosan tájékozódhassanak az érintettek. Ehhez szükséges a média együttműködése is, amely közvetítheti, de rombolhatja is a családi értékeket - fűzte hozzá.

Elismerés illeti azokat, akik segítenek abban, hogy Magyarország családbarát ország legyen. A családok éve elsősorban a figyelemről, a családbarát gondolkodásról szól - mondta a politikus, és arra kérte az újságírókat, hogy segítsenek közvetíteni ezeket az értékeket.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége a díjátadón arról szólt, hogy a család, különösen a nagycsalád olyan bástyát, védelmet jelent a szülők és a gyermekek számára egyaránt, amit semmi nem pótolhat. Ma már a társadalom is igyekszik megkönnyíteni a családok életét és mindenhol tetten érhető a családok iránti figyelem. Ugyanakkor a kisgyermekes családok mellett az idősebb generációk, a nagyszülők is több odafigyelést érdemelnek. Ezt felismerve számos, az idősek életét bemutató, azt megkönnyítő programot is támogat a díjat jegyző alapítvány - mondta Lévai Anikó.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke abból az alkalomból, hogy az idén külön kategóriában a külhoni média számára is pályázatot hirdetett az alapítvány, úgy fogalmazott: nemzetünk jövője az egész Kárpát-medencében a keresztény értékrendű családokra épülhet, akiknek példamutatását mindenkinek meg kellene ismernie. Ezt az intézet is elősegíti a maga eszközeivel. A kormány által meghirdetett Külhoni magyar családok éve elnevezésű programsorozat keretében Hit és megmaradás címmel kárpátaljai magyar nagycsaládok mindennapjait bemutató riportkötetet jelentettek meg - mondta.

Az Emmi különdíját Jobbágyi Zsófia Magyar Hírlapban megjelent Dicsérj, dicsérj, dicsérj című vezércikke kapta.



A Média a Nemzedékekért-díjat Horváth Ágnes és Horváth Szilárd, a Kossuth Rádió munkatársai, a Napközben című műsorban készült Aktív időskor című összeállításukért vehették át.

A Külhoni média a családért díjat Kiss Réka, a hirek.sk oldalán megjelenő Otthontalan memoár című írásáért kapta.

A Média a családért díj és a Média a nemzedékekért díj kategóriában közönségdíjast is választhattak a mediaacsaladert.hu honlapon szavazók. Előbbit Kozák Annamária, az Apa Akadémia című, a Katolikus Rádióban megjelenő műsoráért vehette át, utóbbit Finy Petra nyerte el, a wmn.hu oldalon megjelent Békén kell hagyni a gyerekeket című munkájával.

Az esemény záróakkordja Emmer László Képmások című fotókiállításának megnyitója volt, amelyen a Képmás magazin címlapinterjúihoz készült fotókból láthat válogatást a közönség. A kiállítás megvásárolható képeinek vételárát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek utalják a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.