Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 31. 14:27, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Előbb kegyetlenül megrugdosta, majd saját mankójával ütötte a mozgássérültet

Előbb kegyetlenül megrugdosta, majd saját mankójával ütötte a mozgássérültet

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott egy mankóval közlekedő férfire támadt.

Az elkövető tavaly szeptemberében egyik este Pécsen a lakása előtt észrevette a mankóval közlekedő 60 éves sértettet, aki az élettársával ment a járdán. A férfi a sértettek mögé lépett, rájuk kiabált, majd minden előzmény nélkül kirúgta a sértett kezéből a mankót. Ennek következtében a sértett elvesztette egyensúlyát és a földre esett. Ekkor a vádlott testszerte megrugdosta a földön fekvőt, akit több alkalommal nagy erővel fejbe is rúgott.

A bántalmazást látva a sértett élettársa kérlelni kezdte az elkövetőt, hogy hagyjon fel az ütlegeléssel és megpróbálta őt lefogni. Az elkövető azonban ekkor egy alkalommal arcon ütötte a nőt, majd a vállánál fogva ellökte. Ezután a vádlott a mankót a földről felvette, majd azzal több alkalommal megütötte a földön fekvő férfit.

A bántalmazást követően az elkövető a helyszínről elsétált.

A mozgáskorlátozott férfi a bántalmazás következtében számos sérülést szenvedett, így többet között orrcsontja is eltörött. A férfi élettársa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elkövető cselekménye védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének, valamint könnyű testi sértés vétségének a megállapítására alkalmas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.