Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2023. Március 05. 09:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: Bloomberg

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere

Azonban övé a történelem legnagyobb vagyonvesztésének rekordja is.

Elon Musk újra a világ leggazdagabb embere a Bloomberg kimutatása szerint.

A Tesla vezérigazgatójától tavaly decemberben Bernard Arnault, a francia LVMH luxusmárka (LVMHF) vezérigazgatója vette át az első helyet, így Musk több mint két hónapig a második helyen állt a listán. Hétfőn azonban a Bloomberg arról számolt be, hogy a Tesla részvényeinek emelkedése visszaemelte Musk-ot a világ leggazdagabb emberei listájának élére.

A Bloomberg szerint Musk nettó vagyona körülbelül 187,1 milliárd dollár volt hétfőn a piacok zárása után, ami éppen meghaladta Arnault 185,3 milliárd dolláros vagyonát.

Míg a Tesla (TSLA) részvényei tavaly meredeken estek a Twitter problémákkal sújtott felvásárlása és a technológiai piac szélesebb körű visszaesése miatt, az elektromos járműgyártó részvényei azóta 2023-ban megugrottak.

Musk tavaly év végén tett adományainem rontottak sokat anettó vagyonán.Egy februári közzététel szerint augusztus és december között 11,6 millió Tesla-részvényt adott át meg nem nevezett jótékonysági célokra.A részvény értéke körülbelül 1,9 milliárd dollár volt az adományozás napján érvényes záróárak alapján.

A Tesla befektetői aggódtak amiatt, hogy túl sok figyelmet szentel az októberben megszerzett Twitternek, ugyanakkor elektromos autógyártója az iparágon belüli fokozott versennyel néz szembe.Musk decemberbenazt mondta, azt tervezi, hogy lemond a közösségi médiában betöltött posztjáról, ha talál valakit, aki elég "hülye" ahhoz, hogy elvállalja a munkát. Nemrég úgy nyilatkozott, lehet, hogy az év végéig stabilizálnia kell a Twitter pénzügyeit, mielőtt új vezérigazgatót nevezne ki.

Lehet, hogy Musk jelenleg a világ leggazdagabb embere címet viseli, de övé a történelem legnagyobb vagyonvesztésének rekordja is. A múlt év végén Musk lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített – miután nettó vagyona a 2021. novemberi 340 milliárd dollárról 2022. decemberre 137 milliárd dollárra csökkent.

Címkék: elon musk, vagyon

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 11:00, szombat | Bulvár

Több szabályt is megsértett az óriáskerék szállítója, elképesztő választ adott a sofőr a rendőröknek

Na, ez a válasz talán még a rendőröket is meglepte.

2023. Június 01. 13:53, csütörtök | Bulvár

Csillagot kap Tupac Shakur a hollywoodi Hírességek sétányán

Huszonhat évvel a halála utána csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán Tupac Shakur amerikai rapper - jelentette a BBC hírportálja csütörtökön.

2023. Május 30. 11:29, kedd | Bulvár

Biciklivel az M1-esen, elektromos triciklivel az M4-en - Avagy a magyar autópályák csodái

Egészen bizarr összeállítást tett közzé az autópályák fenntartását végző cég közösségi oldalán.

2023. Május 27. 07:22, szombat | Bulvár

Beavatási szertartást szerveztek társuknak, aki belehalt

300 óra közmunkára és 400 euró (148 ezer forint) pénzbüntetésre ítélt 18 belga fiatalt, akiket bűnösnek talált elsőéves diáktársuk brutális és megalázó beavatási szertartartása során bekövetkezett halálában Belgiumban.