Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 17. 09:04, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Elsőfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Elsőfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Hófúvás miatt több dunántúli megyében elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye teljes területén, valamint több veszprémi és somogyi kistérségben már egy-három órán belül számítani lehet gyenge hófúvásra, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A csütörtök éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a nap folyamán erős hófúvásra is számítani lehet, amely magas hótorlaszokat emelhet a térségben.
Az előrejelzés szerint csütörtökön sokfelé várható csapadék: többnyire hó, délen, délkeleten, illetve kezdetben a főváros térségében eső, havas eső is lesz. A legtöbb csapadékra nyugaton, a legkevesebbre északkeleten lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között valószínű. Késő estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott országos, figyelmeztető előrejelzésében azt írta: estétől a havazás mérséklődik a Dunántúlon, de a szél erősödni fog, így a térségben a hófúvások következtében továbbra is magas hótorlaszokra kell majd számítani.
Mint kifejtették: északnyugaton délutánig további erős havazás várható. Ezt követően ugyan gyengül a csapadék intenzitása, de a szél tovább erősödik a térségben. Az éjszakai jelentős havazás után a Dunántúl északi felén újabb 10-15 centimétert meghaladó friss hó valószínű, de estére itt is gyengül az intenzitás.
Nyugaton hófúvást okoz az élénk, erős északi szél. Késő estétől már viharos, az óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre, ennek következtében magas hótorlaszok kialakulására is számítani lehet főként Vas megyében és a szomszédos térségekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!