Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2013. Január 19. 08:12, szombat | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, MTI

Elsőfokúra csökkentették a riasztást a Rábaközben

Elsőfokúra csökkentették a riasztást a Rábaközben

Lassan normalizálódik a helyzet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban tovább mérsékelte a hófúvás miatt kiadott riasztását. - adta hírül az MTI. Már azokon a területeken is citromsárga, vagyis elsőfokú a riasztás, amelyeken pénteken szinte egész nap a legmagasabb fokú, piros riasztás volt érvényben.

A hófúvás miatt kiadott citromsárga riasztás továbbra is érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Tolna megye teljes területén, valamint Vas, Zala, Somogy és Baranya több kistérségében, továbbá az ország keleti felében: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye jelentős részén.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szombat hajnalban eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a hajnali, reggeli órákban a Dunántúlon még gyakrabban előfordulnak erős széllökések, amelyek főként a Bakony, a Balaton térségében és Győr-Moson-Sopron nyugati részén okozhatnak hóátfúvásokat. Napközben viszont általában legfeljebb élénk, kevés helyen kissé erős lesz a szél, így a hófúvásos területek mérete tovább szűkül, és komolyabb, tartós hóátfúvások sem valószínűek.

A közutak helyzetéről tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat reggel az MTI-t. A járhatatlan utak száma az országban 72.

A közlemény szerint elzárt település Győr-Moson-Sopron megyében Albert Kázmér-puszta, Csér, Harka, Iván, Sobor, Und és Zsebeháza.

A GYSEV Zrt. munkatársai és pályatisztító gépei egész éjszaka folyamatosan dolgoztak a vasúti pálya és a váltók tisztításán, hogy hajnaltól a személyforgalom zavartalanul indulhasson.A mai napon a hóhelyzetre való tekintettel a GYSEV Zrt. területén, valamennyi személyszállító vonat menetrend szerint időben, vagy kisebb késéssel (25-30 perc) közlekedik. A vasúttársaság továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes vonatát közlekedtesse!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 10:00, szombat | Helyi

A Csornai Múzeum is az internetre költözött

A járvány miatti helyzetre való tekintettel a nem látogatható Csornai Múzeum kiállításait virtuális módon mutatják be.

2020. Április 03. 16:00, péntek | Helyi

Haszonics Anett egy lépéssel közelebb az álmához

Anettnek továbbra is szüksége van a segítségünkre!

2020. Április 03. 13:00, péntek | Helyi

Kapuváron a járvány vészhelyzet végéig már nem lehet esküvőre bejelentkezni

A már bejelentett esküvőket csak szűkített körben tartják meg.

2020. Április 03. 09:00, péntek | Helyi

Járvány, vészhelyzet, válság, akkor is lépni kell előre!

Szuperinfó: az interaktív hirdetési újság. Megújult lapunk online kiadása!