Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2014. Június 04. 06:00, szerda | Belföld

Elvált szülő és kapcsolattartási forma – kérdés-válasz!

Elvált szülő és kapcsolattartási forma – kérdés-válasz!

Kötelezi az alperest, hogy korlátozás nélkül biztosítsa a gyermekek részére felperessel a telefonos és elektronikus levelezés formájában a kapcsolattartást... mit jelent? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu szakértője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész !

Szeretném, ha leírnák nekem az alábbi két sor magyarázatát a másodfokú jogerős ítélet:
"Kötelezi alperest, hogy korlátozás nélkül biztosítsa a gyermekek részére felperessel a telefonos és elektronikus levelezés formájában a kapcsolattartást.
Mellőzi az erre vonatkozó rendelkezések köréből alperes arra való kötelezését, hogy biztosítsa mindkét formában történő kapcsolattartás tényleges megvalósulását."
Várom S.O.S. segítségüket ügyemben.

Köszönettel és tisztelettel.

2014. 05. 18.

Válasz:

Tisztelt Kérdező!
A bíróság a telefonhívásokra és elektronikus levelekre való válasz lehetőségének biztosítására kötelezte, arra azonban nem, hogy a gyerekek keressék, vagy fogadják az édesapa hívását, megválaszolják a levelét.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 09:28, szombat | Belföld

Meghalt két beteg, hattal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és hattal, 4229-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

2020. Július 11. 06:00, szombat | Belföld

Elindult a jelentkezés a Magyarország Szépe versenyre

Elindult péntektől a jelentkezés a Magyarország Szépe versenyre, amelynek magyarországi döntőjét idén is a Duna Televízió és a Duna World csatorna közvetíti élőben.

2020. Július 11. 05:10, szombat | Belföld

Kizuhant a második emeletről egy kislány Kőszegen

Nincs közvetlen életveszélyben az a négy év körüli kislány, aki péntek reggel kizuhant egy kőszegi ház második emeleti ablakából

2020. Július 10. 18:10, péntek | Belföld

Maradhat a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél

A jegybank azt javasolja, hogy maradjon meg a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél - jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója az M1 csatorna péntek délelőtti műsorában.