Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2018. Február 27. 19:11, kedd | Bulvár
Forrás: infovárosok

Elvis tó, utca és tér - ezek a helyek viselik a Király nevét

Elvis tó, utca és tér - ezek a helyek viselik a Király nevét

Németországban két vetélkedő kisváros tere, Amerikában utca és tó viseli Elvis Presley nevét, ám Budapest az egyetlen főváros, amely közterületet nevezett a néhai énekesről.

Nemrégiben maga Priscilla Presley is felszólalt, hogy támogassa azokat a magyar rajongókat, akik szobrot is szeretnének állítani a legendának.

Budapest exkluzív „klubba nyert tagságot”, amikor 1956-os, a forradalmat támogató kiállásáért egy budai parkot nevezett el Elvis Presley-ről. Bár több tízezer ember kapta már meg az Elvis keresztnevet világszerte, mindössze néhány város büszkélkedhet Presley közterülettel.

Németországban azonban rögtön kettőt is találunk. Sorkatonasága alatt Presley másfél évig élt Bad Nauheim kisvárosban, ahonnan naponta járt át Friedbergbe dolgozni. Most a két település azon verseng, hogy melyik volt Elvis igazi német otthona és természetesen mindkettőben van egy-egy Elvis Platz, vagyis Elvis tér.

Egy teljes tavat is elneveztek a rock and roll Királyáról, méghozzá az Egyesült Államok Mississippi államában, közel Tupekához, ahol Elvis született. A festői tavacska a kempingezők kedvence és a tábortűz mellett igen gyakran felcsendülnek Elvis dalai.Louisiana állam Shreveport nevű városában már fel is húzták a szobrot, az énekes gitárral a kezében látható és az Elvis Presley sugárúton kapott helyet.

Elvis Presley legnagyobb sikereinek helyszínén, Las Vegasban csak 2017-ben avatták fel az amúgy nyúlfarknyi Elvis Presley Boulevardot, amely egykori lakóhelye mellett található. Az utca neve eredetileg Riviera volt.

Priscilla Presley június 6-án érkezik Budapestre a Wonder of You turné keretében, üzenetében ő is üdvözölte a magyar rajongókat. - Bár Elvis már több mint 40 éve nincs köztünk, zenéjével, személyiségével olyan nyomot hagyott, amelyet nem lehet kitörölni. Ő maga valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy évtizedekkel a halála után Magyarországon felavatnak egy róla elnevezett teret, egyszer pedig talán szobrot is állítanak neki – fejezte ki örömét Priscilla Presley, a világsztár örökségét ápoló Elvis Presley Enterprises egyik alapítója. - Fantasztikus dolognak tartom, hogy a város vezetősége támogatta, hogy Elvisről nevezzenek el egy parkot. Köszönöm a rajongóknak is, hogy szorgalmazzák a szobor felállítását, remélem, sikerrel járnak - jelentette ki Priscilla Presley.

Az Elvis, The wonder of You szuperprodukció az igazi Elvis koncertélményt hozza el a rajongóknak Budapestre. A show részeként a közönség egy hatalmas kivetítőn élvezheti az eredeti videó- és hangfelvételeket, amelyek a legkülönbözőbb műfajokban szólalnak meg élőben, egy teljes szimfonikus zenekar kíséretében.

Címkék: elvis presley

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 12:01, csütörtök | Bulvár

Kutyája vezette a gazdájához a mentőket

Dorka több száz méteren keresztül vezette a mentőautót, a magatehetetlenül fekvő gazdájához.

2023. Március 25. 07:37, szombat | Bulvár

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg többeket Pennsylvaniában

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg két embert és sebesített meg többeket az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniában pénteken este.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Bulvár

Megtiltotta a TikTok használatát a hivatali berendezéseken a cseh képviselőház és a szenátus

Megtiltotta a TikTok közösségi médiafelület használatát hivatalos információs rendszerében a cseh képviselőház és a szenátus.

2023. Március 19. 09:00, vasárnap | Bulvár

Ilyen bűnügyeket mások csak filmekben látnak

Újságírók kísértek el helyszínelőket munka közben.