Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Január 24. 14:06, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Emberölés Tárnokon – A rendőrség egy 45 éves helyi férfit gyanúsít

Emberölés Tárnokon – A rendőrség egy 45 éves helyi férfit gyanúsít

A rendőrség egy 45 éves tárnoki férfit gyanúsít azzal, hogy tavaly áprilisban a településen megölt egy 36 éves nőt. C. Zoltán a holttestet saját háza pincéjében elásta és lebetonozta – közölte a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság (PMRFK) szóvivője pénteken az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a tárnoki nő és autója eltűnéséről volt férje 2013 májusában tett bejelentést az Érdi Rendőrkapitányságon. Az eltűnés körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálták, ám miután a nő maradványait csütörtökön megtalálták a gyanúsított ingatlanában, most már emberölés miatt folyik eljárás a férfi ellen.
A szóvivő hozzátette: a bejelentő elmondása szerint volt felesége 2013. április 14-én autójával ismeretlen helyre távozott. A járművet állampolgári bejelentés alapján a rendőrök idén január 22-én, egy tatabányai garázsban megtalálták.
Az adatgyűjtés során egyebek mellett kiderült, hogy a garázst az eltűnt nő ismerőse, C. Zoltán bérelte ki tavaly április 24-én. A 45 éves férfit a nyomozók ismét kihallgatták az eltűnéssel kapcsolatban. Vallomása közben a férfi többször ellentmondásokba keveredett, végül bevallotta: miután ismerőse 2013. április 14-én átment hozzá, veszekedni kezdtek, majd a vita hevében megölte.
Áldozata holttestét háza alagsorában rejtette el, a nő földi maradványait a nyomozók a férfi által megmutatott helyen csütörtökön meg is találták.
C. Zoltánt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.
Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője péntek reggel tájékoztatta az MTI-t a bűncselekményről. Közlése szerint a PMRFK "bravúros" nyomozását követően egy tárnoki családi ház pincéjében elhantolva és lebetonozva találták meg a nyomozók a tavaly tavasszal eltűnt nőt. Az eddigi adatok alapján a sértett azért kereste fel a gyanúsítottat annak tárnoki családi házában, hogy egy régóta húzódó vitájukat rendezzék. A vita azonban odáig fajult, hogy a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a ház alagsori pincéjébe vitte, majd megbontva a betonaljzatot elásta, s az aljzatot újra lebetonozta – magyarázta az ügyészségi szóvivő.
Mivel fennáll a férfi szökésének veszélye, továbbá a bűntett kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés nagysága miatt a megyei főügyészség indítványozta C. Zoltán előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírájánál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.