Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 14. 14:32, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: youtube

Emir Kusturica és bandája júniusban a Hősök terén zenél

Emir Kusturica és bandája júniusban a Hősök terén zenél

Emir Kusturica a fővárosi Hősök terén ad koncertet No Smoking Orchestra elnevezésű zenekarával június 15-én a Duna Karnevál keretében.

A kultikus filmjeiről (Macska-jaj, A cigányok ideje) ismert rendező zenészként is aktív, csapata, a No Smoking Orchestra sikere nem csupán Kusturica személyéből fakad. Az együttes mesterien keveri az ethno és punk rock stílust - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Emir Kusturica első mozis nagyjátékfilmje az 1981-ben bemutatott Emlékszel Dolly Bellre? volt, a rendező ekkor találkozott először a No Smoking Orchestrával, amelynek gyökerei egy szarajevói punkzenekarhoz vezetnek vissza.

A kilencvenes évektől - Jugoszlávia feloszlását követően - Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra néven kezdtek játszani. Négy albumot adtak ki, majd 1998-ban elkészítették a Macska-jaj című film zenéjét és azóta minden Kusturica-film zenéjét ők írják.

A budapesti közönség június 15-én a Hősök terén a XXIII. Duna Karnevál keretében láthatja és hallhatja a zenekart, a koncerten az új lemez, a néhány hete megjelent Corps Diplomatique dalait is bemutatják. Az előzenekar Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Kolo Zenekar és barátai lesznek, fellép a Tököli Délszláv Táncegyüttes is, a koreográfiát Kricskovics Antal tervezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.