Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 01. 06:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Energetikai objektumok támadásáról számolt be az orosz védelmi minisztérium

Energetikai objektumok támadásáról számolt be az orosz védelmi minisztérium

Nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csoportos csapást az ukrán energetikai infrastruktúra és gázkitermelés létesítményeire az orosz légierő - közölte vasárnap az orosz védelmi tárca.

A minisztérium szerint a támadás fegyvert, hadfelszerelést és lőszert gyártó és javító hadiipari létesítmények működését szakította meg.

A napi hadijelentés szerint az orosz hadsereg Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén kedvezőbb állásokat foglalt el, eközben pedig visszavert 15 ukrán rohamot és ellenrohamot, közülük kilencet Avgyijivkánál.

A Moszkvában kiadott beszámoló szerint az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén mintegy 760 katonát veszített az elmúlt nap folyamán. Közülük a legtöbben két frontszakaszon, egyaránt mintegy háromszázan, a Donyeck és az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

A minisztérium a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett három, az Sz-300-as légvédelmi rendszerhez tartozó indítóállást, három Szu-25-ös repülőgépet a Mikolajiv megyei Voznyeszenk repterén, két harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, két amerikai M777-es és egy M198-as vontatott tarackot, HIMARS és Uragan sorozatvetők 23 rakétáját, továbbá 178 drónt.

Az orosz statisztikai szerint az ukrán fél által a háború kezdete óta elveszített repülőgépek száma elérte az 580-at.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Címkék: háború, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.