Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 03. 10:45, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Ennek a hatalomnak nem hisz már senki

Ennek a hatalomnak nem hisz már senki

Szocialista kezdeményezés a mutyik károsultjaiért.

Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese fórumot tartott tegnap Beledben. A nagyszámú hallgatóságnak a parlamenti választás óta eltelt egy év változásairól beszélt. A fórum után rövid beszélgetésre kértük a vendéget.

- „Egy évvel a választások után.” Ezzel a címmel hirdették meg a mai fórumot. Milyennek látja egy évvel a választások után az ország, a kormány és az MSZP állapotát?

- Az emberek szeme egyre jobban kinyílik az országban, nincs olyan társadalmi réteg, amit a hatalom nem lopott meg, nem csapott be, nem rúgott bele. Az ország már nem hisz a kormánynak. Ennek az a következménye, hogy Veszprémben közjogilag is elveszítette kétharmados parlamenti többségét a FIDESZ. A kormánynak már csak a parlamenti többsége maradt meg, az ország támogatását elveszítette. Összevissza cselekszenek, összevissza beszélnek. Az MSZP-vel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy tanultunk a hibáinkból. Szerénynek kell lenni, sokat kell dolgozni. Úgy általában nem lehet politizálni, egyes emberek konkrét problémáival kell foglalkozni.

- A veszprémi választás után és a tapolcai választás előtt hogy látja az esélyeket?

- Nagyon más a két választókerület. A Tapolca központú körzet hárompólusú. Ajka erősen szocialista, ott 10 körzetből nyolcat nyertünk az őszi önkormányzati választáson, és negyedszer választották meg Schwartz Béla barátunkat polgármesternek. Sümeg inkább fideszes, Tapolcán nagyon megerősödött a Jobbik, ők nyerték ott az önkormányzati választást. Mi úgy látjuk, hogy a Jobbik nem alternatívája a FIDESZ-nek. Ugyanaz a farkas másik báránybőrben. A FIDESZ a Jobbik programját hajtja végre. Ennek szemléletes példája a vasárnapi zárva tartás, ami eredetileg 2010 novemberében a Jobbik törvényjavaslata volt. Valódi változást a baloldal győzelme tud hozni.

- A fórumon bejelentette, hogy pénteken sajtótájékoztatón mutatja be azt az MSZP által létrehozott új weboldalt, ami a Quaestor ügy és a többi FIDESZ mutyi károsultjainak segít. Mit lehet erről tudni?

- Az MSZP mindenkinek segít visszaszerezni a pénzét. Létrehoztunk egy ingyenes érdekképviseleti fórumot a Quaestor károsultjainak. Vegyék fel velünk a kapcsolatot a brokerugy.hu internetes oldalon! Mi nem kérünk pénzt a károsultaktól a képviseletért. Segítünk abban, hogy feljelentést tegyenek és bejelentsék a kárigényüket. Töltsék ki a büntető feljelentéshez szükséges nyomtatványt! Ha segítségre van szükségük, keressék fel a legközelebbi MSZP irodát!

- Orbán elvette a magyaroktól a demokráciát, a magánnyugdíj-vagyont, a rászorulóktól az állami szociális ellátórendszert, az önkormányzatoktól az iskolákat és a kórházakat, a földműves családoktól a földet, a kisvállalkozóktól a trafikot, a súlyos betegek hozzátartozóitól az ápolási díjat, a diákoktól a továbbtanulás lehetőségét. Most a megtakarításaikat befektető családok, idősek és fiatalok pénzét éli fel. Amikor Orbán Viktor megtudta, hogy a Fidesz-barát Quaestor csődbe megy, csak a kormány pénzét menekítette ki. A brókerkormány hagyta, hogy elvesszen a megtakarításuk.

A miniszterelnök sorozatosan megszegte esküjét. Orbán Viktor erkölcsileg méltatlanná vált a posztjára! Ezért április 11-én, szombaton délután öt órára Budapestre a Batthyány-örökmécseshez hívunk mindenkit, hogy együtt fejezzük ki szolidaritásunkat a kormány ötéves ámokfutásának károsultjaiért!- mondta zárszóként Gőgös Zoltán.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.