Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 05. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Építészeti torzszülötteket szült a trafikmutyi

Építészeti torzszülötteket szült a trafikmutyi

Konténer és kalyiba a csornai főutak mentén.

A parlementen rohammunkában áterőltetett trafiktörvény hullámai nem csitulnak, még az idén is fodrozódnak. Titkos és átláthatatlan pályázat keretében felosztották a dohánypiacot az országban, kormányközeli emberek, politikusok rokonai számolatlanul kapták a trafiknyitási jogokat. Eközben számos vállalkozás, kis bolt, korábbi trafik, nagyobb üzletek, benzinkút üzemeltető kisvállalkozók, egyéb, korábban dohányárut is forgalmazó üzletek elveszítették árbevételük egy nem elhanyagolható százalékát.

Hogy a nyerteseknek még jobb legyen, utólag árrést emeltek, kibővítették a forgalmazható áruk körét. Mégsem lett elég jó. A szigorú előírások, melyek szerint kintről nem lehet belátni, rablók kedvenc célpontjaivá tették a trafikokat. Virágzik a cigarettacsempészés.

Június 1-től tilos benzinkúton, 2500 négyzetméternél nagyobb bevásárlóközpontban dohányboltot üzemeltetni. A tavaly komoly befektetéssel kialakított üzleteket el kellett hagyni, volt aki a bérleti díjat máshol nem tudta kigazdálkodni.

Ennek "eredménye", hogy fura építmények jelentek meg Csornán dohányboltként. A Lidl parkolóban egy konténer, a Tesco-hoz vezető út mentén a cserépgyár területén (?) egy ablaktalan faházikó szolgál az alkalmazottak munkahelyéül, várja a cigaretta vásárlókat. Az is csoda, hogy nem sátrat vernek fel, vagy guruló lakókocsit állítanak fel a trafikosok, könnyebben követnék a jogszabályi változásokat.

Ezt az épületet érdemes közelebbről is megnézni.

Címkék: csorna, trafik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?