Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 25. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Éppen ebből a gőgből kezd elegük lenni a csornaiaknak

Éppen ebből a gőgből kezd elegük lenni a csornaiaknak

Csornán sem lesz polgármester-jelölt vita

A Szövetség Csornáért ellenzéki pártszövetség polgármesterjelöltje Kovácsné Varga Ildikó jelölt társai nevében is nyílt levélben hívta ki nyilvános vitára a Fidesz polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit. A kihívásra gyors elutasító válasz érkezett. (a leveleket a linkre kattintva olvashatják) Mivel szerdánként az ellenzéki pártszövetség jelöltjei a csornai piacon vannak, ott beszélgettünk az érintettekkel.

- Meglepődött-e dr Bónáné dr Németh Katalin polgármester válaszán?- kérdeztük Kovácsné Varga Ildikót.

- Igazából az lepett volna meg, ha vállalják a nyílt vitát. Látom, hogy az egész országban felsőbb parancsra tilos nyilvános vitát folytatni a fideszeseknek. Nem tudom, mitől félnek. Az egészen vicces, hogy a nyilvános vitát azzal az indokkal utasítják el, hogy " a Csornán élő emberekkel való személyes találkozásokban, kommunikációban hisznek". Az erre való kezdeményezést meg elutasítják. Az eddigi tevékenységük pontosan ellentétes volt. Vasfalat építettek a Városháza folyosóján, amin csak mágneses belépőkártyával lehet bemenni. A városi ünnepségeken sem láttuk a város vezetőit az emberek között, a VIP sátorba visszavonulva ettek-ittak közpénzből. Mi akkor is az emberek között voltunk. Az meg nevetséges, hogy a szemünkre hányja, az elmúlt években nem vettünk részt fórumokon. Csak most lettünk képviselőjelöltek. Mi továbbra is kinn vagyunk az emberek között, sokat beszélgetünk, sok panaszt meghallgatunk. Rengetegen beszélnek a félelmeikről, nem mernek nyíltan kiállni mellettünk, mert bosszútól félnek. Milyen világ ez 2019-ben? Ennek fogunk véget vetni. Mi a választások után is maradunk a csornai emberek között, nem lesz több félelem, a városvezetést és városlakókat elválasztó vasfal, nem lesz több VIP sátor. Számunkra ezek jelentik azt, hogy visszaadjuk a várost a csornaiaknak.

- Dani Richárd személyes támadást is kapott a Fidesz helyi szervezetének Facebook oldalán. Mit szólt hozzá?

- Csak hozták a szokásos formájukat.- kezdte nevetve Dani Richárd. 5 éven át sértegettek és gúnyolódtak velem, ha merészeltem kérdezni vagy javaslatot tenni testületi ülésen. Szakmai vitát senki nem mert velem folytatni, ezért csak a személyeskedés maradt. A javaslataimat vagy meg sem szavaztatták, vagy belém fojtották a szót, vagy egyszerűen leszavaztak. Ez nem vicc, de még akkor sem fogadták el a módosító javaslataimat, amikor helyesírási hibák kijavítását javasoltam. Az egyetlen ami meglepett, az a "Hé, Ellenzék!" kocsmai szintű megszólítás volt. Sajnos Csornán is lesüllyedtek erre a szintre. A piaci, utcai beszélgetések során azt tapasztalom, hogy sokaknak pont ebből a gőgből, lenézésből, nagyképűségből kezd elegük lenni. Minden jelölt társam sokszor hallotta már azt a mondatot az emberektől, hogy "én tulajdonképpen Fidesz szavazó vagyok, de amit itt csinálnak, az számomra elfogadhatatlan." Mi minden embert tisztelettel meghallgatunk, és ez így lesz a választások után is.

A piaci kitelepülés vendége volt Gurmai Zita országgyűlési képviselő, az MSZP frakvióvezető-helyettese.
- Miért fontos egy országos politikusnak, hogy egy helyi választáson megjelenjen a csornai piacon és beszélgessen az emberekkel?

- Nem csak politikusként jöttem, hanem női szolidaritásból is. Örülök, hogy bátor nőként Kovácsné Varga Ildikó vállalta, hogy polgármesterjelöltként ennek a jó csapatnak az élére áll. Mint egykori európai parlamenti képviselő hiszem azt, hogy az uniós támogatásoknak nagyrészt közvetlenül az önkormányzatokhoz kell érkezniük. Így bárki bármit mond, nyugodtan szavazzanak a csornaiak Kovácsné Varga Ildikóra és csapatára, mert képesek lesznek elnyerni ezeket a támogatásokat, és képesek lesznek a város fejlődése érdekében tisztességesen felhasználni azokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!