Városlista
2022. május 29, vasárnap - Magdolna

Hírek

2012. Április 12. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: mno / MTI

Erdei: „A csúcs pedig a világbajnoki címegyesítés lenne”

Erdei: „A csúcs pedig a világbajnoki címegyesítés lenne”

Még nem gyógyult meg teljesen a keze, de nagyon várja már a következő meccs időpontját, aminek nem kell feltétlenül világbajnoki címmérkőzésnek lennie, a csúcs pedig egy címegyesítő bunyó lenne.

Minderről Erdei Zsolt beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Iszonyatosan sok energia van bennem, és már nagyon hiányzik a bunyó. Nagyon nehéz lenne egyszerűen csak felakasztani a kesztyűt és abbahagyni. Remélem, hogy a menedzsereimnek sikerül egy olyan mérkőzést leszervezni, ahol kiélhetem a vágyaimat és meg tudom valósítani az álmomat, hogy Amerikában legyek világbajnok. Bár hagyhatjuk Amerikát, nem ez a legfontosabb. Ha Angliában kellene bokszolnom, az sem lenne probléma. Kellene már egy időpont, amire kellő motivációval fel tudnék készülni. Ráadásul jó lenne időben tudni, mert van rajtam némi súlyfelesleg, és most nem igazán vagyok edzésben. Három hónapos felkészülés kellene ahhoz, hogy szorítóba lépjek. Sajnos a kezem nem igazán javul és ez a legnagyobb félelmem. Illetve javulgat, de lassan, pedig többféle kezeléssel próbálkozom. Remélem, hamarosan teljesen rendbe jön. Nem lehet tudni, hogy mi okozza a visszatérő csonthártyagyulladást. Elég egy ütés és ismét bedagad, fáj, és emiatt nem tudok megfelelő hatásfokkal edzeni.”

A lehetséges ellenfelekről Erdei a következőket mondta: „Jean Pascalról azt gondolom, hogy olyan emberről van szó, akivel akár tét nélkül is szívesen megmérkőznék. Vele szemben már lenne elég motiváció, és ha őt legyőzném, akkor a világ is felkapná a fejét, jó ajánlólevél lenne. Bernard Hopkinsszal bunyózni óriási dolog lenne, teljesen függetlenül attól, hogy győzelem vagy vereség lenne a meccs vége. Az biztos, hogy úgy küzdenék, mint egy tigris, nem adnám olcsón magam. Természetesen a világbajnoki címmérkőzés a végső cél, a csúcs pedig a világbajnoki címegyesítés lenne.”

„Arra már nincs esélyem, hogy egyszerre négy világbajnoki címet birtokolhassak. Ahhoz sok mérkőzést kellene megvívni és annyi azért már nincs bennem. De most még azt érzem, hogy sokat le tudnék tenni az asztalra. A legutóbbi felkészülés során bebizonyítottam, hogy képes vagyok még gyorsulni.”

Erdei Zsolt a saját ökölvívóterméről elmondta: „A jövőre is gondolnom kell. Mivel nekem a bunyó a nagy szerelmem, az életem, ezért a pályafutásom után mindenképpen a boksz közelében szeretnék maradni. Szeretnék a későbbiekben akár Európa-, világ- vagy olimpiai bajnok ökölvívókat kinevelni. Értek a gyerekekhez és van annyi tapasztalatom, amit átadhatok.”

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 16:21, péntek | Sport

Gyorsan kell mennünk az elejétől kezdve!

12 gyors vár a Kronome - Pásztor ralipárosra és a Skoda Fabia-ra a Dunakanyar Ralin.

2022. Május 27. 15:13, péntek | Sport

Dunakanyar Rallye: Vincze Ferenc nagy esélye, visszatér a bajnoki mezőnybe Vizelli Károly

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság, ezúttal egy új helyszínen, a Dunakanyar Rallye-n száguld két napon keresztül a mezőny.

2022. Május 27. 08:45, péntek | Sport

Erősport: Magyarországra látogat a litván legenda, Žydrūnas Savickas

Augusztusban szemináriumot és bemutatót is tart a hatszoros egyéni világbajnok, nyolcszoros Arnold Classic-győztes erősember.

2022. Május 26. 09:29, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Bizakodó vagyok!

101 versenyautó áll rajthoz a hétvégi 37. AMTK Velenje Ralin, abból 18-en lesznek a 2-es kategóriában. Juhász Csaba - Bencs Gábor ralipáros is ebben fog indulni a hétvégén.