Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 12. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: mno / MTI

Erdei: „A csúcs pedig a világbajnoki címegyesítés lenne”

Erdei: „A csúcs pedig a világbajnoki címegyesítés lenne”

Még nem gyógyult meg teljesen a keze, de nagyon várja már a következő meccs időpontját, aminek nem kell feltétlenül világbajnoki címmérkőzésnek lennie, a csúcs pedig egy címegyesítő bunyó lenne.

Minderről Erdei Zsolt beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Iszonyatosan sok energia van bennem, és már nagyon hiányzik a bunyó. Nagyon nehéz lenne egyszerűen csak felakasztani a kesztyűt és abbahagyni. Remélem, hogy a menedzsereimnek sikerül egy olyan mérkőzést leszervezni, ahol kiélhetem a vágyaimat és meg tudom valósítani az álmomat, hogy Amerikában legyek világbajnok. Bár hagyhatjuk Amerikát, nem ez a legfontosabb. Ha Angliában kellene bokszolnom, az sem lenne probléma. Kellene már egy időpont, amire kellő motivációval fel tudnék készülni. Ráadásul jó lenne időben tudni, mert van rajtam némi súlyfelesleg, és most nem igazán vagyok edzésben. Három hónapos felkészülés kellene ahhoz, hogy szorítóba lépjek. Sajnos a kezem nem igazán javul és ez a legnagyobb félelmem. Illetve javulgat, de lassan, pedig többféle kezeléssel próbálkozom. Remélem, hamarosan teljesen rendbe jön. Nem lehet tudni, hogy mi okozza a visszatérő csonthártyagyulladást. Elég egy ütés és ismét bedagad, fáj, és emiatt nem tudok megfelelő hatásfokkal edzeni.”

A lehetséges ellenfelekről Erdei a következőket mondta: „Jean Pascalról azt gondolom, hogy olyan emberről van szó, akivel akár tét nélkül is szívesen megmérkőznék. Vele szemben már lenne elég motiváció, és ha őt legyőzném, akkor a világ is felkapná a fejét, jó ajánlólevél lenne. Bernard Hopkinsszal bunyózni óriási dolog lenne, teljesen függetlenül attól, hogy győzelem vagy vereség lenne a meccs vége. Az biztos, hogy úgy küzdenék, mint egy tigris, nem adnám olcsón magam. Természetesen a világbajnoki címmérkőzés a végső cél, a csúcs pedig a világbajnoki címegyesítés lenne.”

„Arra már nincs esélyem, hogy egyszerre négy világbajnoki címet birtokolhassak. Ahhoz sok mérkőzést kellene megvívni és annyi azért már nincs bennem. De most még azt érzem, hogy sokat le tudnék tenni az asztalra. A legutóbbi felkészülés során bebizonyítottam, hogy képes vagyok még gyorsulni.”

Erdei Zsolt a saját ökölvívóterméről elmondta: „A jövőre is gondolnom kell. Mivel nekem a bunyó a nagy szerelmem, az életem, ezért a pályafutásom után mindenképpen a boksz közelében szeretnék maradni. Szeretnék a későbbiekben akár Európa-, világ- vagy olimpiai bajnok ökölvívókat kinevelni. Értek a gyerekekhez és van annyi tapasztalatom, amit átadhatok.”

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok