Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Április 10. 07:18, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen 2019-ben az elsivatagosodás visszaszorítására - közölték a helyi hatóságok kedden.

Az elmúlt néhány évben Belső-Mongólia évente közel 667 ezer hektárnyi területet fásított, ezzel Kína országos erdősítésének kilencedét végezte el - derül ki a Hszinhua kínai állami hírügynökség beszámolójából.

Az erdősítésen felül a területen további kétmillió hektárt fognak befüvesíteni az év végéig.

A legfrissebb adatok szerint Belső-Mongólia jelenleg több mint 26 millió hektárnyi erdővel rendelkezik, mellyel immár 22,1 százalékban fedik erdők az egyébként jelentős arányban sivatagos, löszös területet. A fásítási projektnek köszönhetőn 2013 óta 1,07 százalékkal nőtt az erdős területek mennyisége.

Szakértők szerint a homokviharok előfordulásának visszaszorulása Észak-Kínában a belső-mongóliai elsivatagosodás megfékezésének köszönhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.