Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 22. 10:47, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Eredményeiről és terveiről tájékoztatta a Hantech Zrt a képviselő-testületet

Eredményeiről és terveiről tájékoztatta a Hantech Zrt a képviselő-testületet

Megkezdte 2013 évi munkáját a csornai képviselő-testület.

A tegnapi testületi ülés első napirendi pontjában Dukai István, a HANTECH Zrt vezérigazgatója adott tájékoztatót a HANTECH Zrt tevékenységéről. A képviselők írásos anyagot is kaptak, amit a vezérigazgató szóban is kiegészített.

A cég elődje 1949-ben jött létre, az akkori igények szerint gépállomást hoztak létre. A mezőgazdaság gépi kiszolgálása mellett javítást, karbantartást és gépfelújítást is végeztek. Ebből jött létre a MEZŐGÉP, majd utódja a REKARD. A rendszerváltás után a korábbi KGST piacok megszűntek, a piacok bővítését viszont korlátozta az elavult géppark. A csornai üzem önállósodásával jött létre a HANTECH, amely már két tulajdonos váltáson esett át.

A jelenlegi tulajdonosok – magyar befektetők - 13 éve működtetik a gyárat, folyamatos fejlesztés mellett. Mára már csúcstechnológiával dolgoznak, ezért tudtak nem csak a piacon maradni, hanem bővítették is a piacaikat. A holland partnerükkel 20 éve dolgoznak együtt, és jelentős partnerkapcsolat alakult ki egy német céggel. Árbevételük 70 %-át adja az export.
A 13 évben több mint egymilliárd forintot fordítottak fejlesztésre a tulajdonosok. Ebben a csarnok rekonstrukciótól a gép beszerzésig minden előfordul. A gyár többek közt 4 lézervágóval, 5 CNC élhajlítóval, 7 CNC esztergával, hegesztőrobottal, zárt rendszerű porfestő üzemben állítja elő termékeit.
2013-ban újabb fejlesztést terveznek, 800 m2-es csarnok építésbe, és 300 millió forintos műszaki és technológiai modernizálásba kezdenek. A folyamatos fejlesztések, és a hatékony piacszerzés tette lehetővé, hogy 2012-ben az elmúlt 13 évének második legsikeresebb üzleti évét zárta a HANTECH 3,4 milliárdos árbevétellel. A cég erejét jelzi az is, hogy hitel nélkül gazdálkodnak, Ennek is köszönhető, hogy a cég stabilan őrizni tudja a 180 fős létszámot. Másokkal ellentétben nem elbocsátottak dolgozókat a múlt évben, hanem munkahelyeket is teremtettek. Az utánpótlást a Kossuth Lajos Szakiskolával fenntartott évtizedes együttműködés biztosítja.

Dr Turi György polgármester a testület nevében köszönetet mondott a cégnek, és elismerését fejezte ki a gazdasági eredmények, és különösen a munkahely megtartás és munkahely teremtés miatt.

A testület egyéb napirendjeivel későbbi cikkünkben foglalkozunk.

Zelenka Pál a Hantech Zrt fő tulajdonosa a decemberi avatóünnepségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!