Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Eredményes évet zárt a magyar turizmus

Eredményes évet zárt a magyar turizmus

Eredményes, a tavalyinál sokkal jobb évet zárt a magyar turizmus - mondta hétfőn közzétett podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Guller Zoltán főképp a belföldi forgalom bővülésével magyarázta a fellendülést, hiszen háromnegyed részben magyarországi vendégek érkeztek a szálláshelyekre. A csaknem 29 millió vendégéjszaka 24 százalékos bővülést jelent 2020-hoz képest, a vidéki vendéglátóknak rendkívül sikeres évük volt, a nyári forgalom rekordot döntött - tette hozzá.

A külföldiek száma csekélyebb ütemben, de folyamatosan nő, az év vége várhatóan jelentős nemzetközi forgalmat hoz Budapestre. Érdekességként említette, hogy a fővárosi vendégkör kissé átalakult, egyre több a cseh, az osztrák, a román, a szlovák, az ukrán beutazó. Vidékre főképp németek mennek.

2022-ben a szálláshelyek bevétele elérheti a 360 milliárd forintot, 36 százalékkal haladva meg a tavalyit. A vendéglátásból származó bevétel 1000 milliárd forint lehet, vagyis 22 százalékkal több, mint 2020-ban, és alig 8 százalékkal kevesebb, mint a 2019-es rekord - közölte Guller Zoltán.

Kitért a közösségi médiából gyűjtött elégedettségi mutatókra is. A visszajelzések szerint - mint mondta - a legaktívabb értékelők az amerikaiak és az angolok voltak. Túlnyomó többségük kedvező bejegyzéseket írt a magyarországi élményeiről, de az értékelések alapján többi vendég is elégedetten távozott.

A vezérigazgató 2022-re elsősorban a turisztikai fejlesztések, és a nemzetközi rendezvények miatt tekint várakozással. A magyar turizmus számára a következő év célja a 2019-es eredmények elérése lehet - tette hozzá.

Címkék: turisztika, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.