Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Február 24. 19:00, szombat | Helyi
Forrás: Átlátszó

Eredménytelen lett a Fertő-tavi beruházásra kiírt kivitelezői pályázat

Eredménytelen lett a Fertő-tavi beruházásra kiírt kivitelezői pályázat

Egyelőre nem tudni, végül melyik terv alapján folytatódik majd a sok vitát kiváltó Fertő tavi beruházás.

A kormányhivatal ugyanis tavaly télen harmadszorra is kiadta az engedélyt az eredeti elképzelésekre, ezt azonban a környezetvédők ismét megtámadták. Közben az Építési és Közlekedési Minisztérium egy új, csökkentett tartalmú közbeszerzési eljárást írt ki. Ennek azonban a február 16-án közzétett dokumentum szerint nem lett eredménye, miután nem nyújtottak be legalább két ajánlatot.- írta meg az Átátszó.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium tavaly ősszel írta ki a Fertő tavi öko- és szabadidőpark fejlesztésére vonatkozó tendert, amely két részből állt:

- az első részbe a hajókikötő, csónak- és vitorláskikötő, strand, vitorlásklub, belső út és parkoló, valamint a közművek, illetve a terület- és környezetrendezés, továbbá a tájépítés részeként az ökopark és szabadidőpark tervezési és kivitelezési feladatainak elvégzése tartozott;
- a második rész pedig a fogadóépület és az ökocentrum megvalósítására, tervezésére és a kivitelezési feladatok elvégzésére vonatkozott.

A megadott paraméterekből kiderült, hogy az érintett terület nagysága nem lett kisebb, az épületek száma viszont csökkent a korábbi tervekéhez képest. Emellett a kivitelezéssel érintett helyrajzi számok tíz esetben megegyeztek a korábbi terveken szereplőkkel, de voltak kimaradó és újonnan bekerülő területek is. A nyertes kivitelezőnek a szerződés hatályba lépésétől számított 2,5 éve lett volna a munkák elvégzésére. Erre azonban egyelőre nem kerül sor.

A bírálati összegzés szerint „az eljárás eredménytelen, figyelemmel arra, hogy az eljárás ajánlattételi szakaszában nem nyújtottak be az ajánlattételi határidőben legalább két ajánlatot.”

Egyelőre tehát nincs kivitelező, így a beruházás folytatása tovább tolódik. Azt, hogy mikor írnak ki új tendert a munkálatokra, egyelőre nem tudni.

Kérdéses, hogy végül mi épül meg. A mostani kiírásban szereplő tervek már egy csökkentett tartalmat jelentettek a korábbi grandiózus elképzelések helyett. Könnyen lehet azonban, hogy végül mégis az eredeti verzió valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.