Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 28. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatós

Érkeznek az adószámla-értesítők

Érkeznek az adószámla-értesítők

Adószámla-értesítést csak az kap, akinek legalább egy adónemen ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van.

Június közepétől folyamatosan küldi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gazdálkodók részére az elektronikus értesítését az adószámla egyenlegről. A küldemény elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: kell-e fizetnie, igényelhet-e vissza, illetve 2022-re keletkezett-e pótléka. Emellett a NAV Ügyfélportálján pedig az év bármely napján megtekinthető az aktuális egyenleg.

Adószámla-értesítést csak az kap, akinek legalább egy adónemen ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van. Többségüknek elektronikusan, a cégkapura nem kötelezett gazdálkodóknak pedig postán érkezik az értesítés. Akik fizetési kötelezettségüket tavaly nem, vagy csak késedelmesen teljesítették, és emiatt ötezer forintot elérő pótlékuk is keletkezett azok a pótlékról is kapnak tájékoztatást.

Az adószámla aktuális állapota a NAV elektronikus ügyintézési felületein is bármikor megtekinthető, a NAV Ügyfélportálján (ÜPO) vagy a NAV-Mobil alkalmazásán az Adószámla funkciónál.

Az adószámla adatok értelmezésében és az egyes teendőkben a NAV honlapján elérhető ADÓSZÁMLA információs oldalon további segítség található. A tavalyi évre felszámított pótlék az értesítés megérkezése után az Ügyfélportálon a Pótléklevezetés menüpontban lekérdezhető.

A tartozást a gazdálkodók elsősorban átutalással, vagy a túlfizetés átvezetésével rendezhetik, de egyes esetekben bankkártyával is megfizethetik. A befizetési módokban a NAV honlapján, az Ügyféliránytű > Számlaszámok a befizetéshez útvonalon elérhető, „Ki, hogyan fizethet a NAV-nak?” című tájékoztatás, és a 35. számú, Tájékoztató bankkártyás adófizetésről című információs füzet segít részletesebben.

Az „Átvezetés és kiutalási kérelem” elnevezésű űrlapon a túlfizetés kiutalása, vagy tartozásra átvezetése kezdeményezhető. Az űrlap legegyszerűbben az Ügyfélportálról érhető el, az adószámla lekérdezése után, a Túlfizetés rendezés gombbal, külön segédprogram telepítése nélkül, bármilyen okoseszközről, akár mobiltelefonról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.