Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Október 22. 13:04, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Erősport: a nemzetközi porondon is bizonyítana az idehaza triplázó Juhász Péter

Erősport: a nemzetközi porondon is bizonyítana az idehaza triplázó Juhász Péter

A mádi Juhász Péter az egyéni és a páros országos bajnoki cím után a hét állomásból álló HSMA Erős Emberek Prémium Liga döntőjét is megnyerte.

Szűk két hete a siklósi várban ért véget a Prémium Liga 2020-as idénye. A versenysorozat döntője ismét kétnapos lehetett, a finálét – ahogyan a korábbi hat állomásból egy kivétellel mindegyiket – Juhász Péter nyerte.

„Különleges kihívás volt a döntő. Egyfelől szokatlan volt ismét két napon át versenyezni, másfelől a helyszín is extra kihívásokat tartogatott. Az első nap nem épp a kedvenc versenyszámaimat hozta, de így is összetettben a harmadik helyen álltam, talán négypontos lemaradásban a listavezetővel szemben. Tudtam, hogy a második nap sokkal jobb lehet a számomra és ha megvan a megfelelő koncentráció, akár négyből négy számot is nyerhetek. Boldog vagyok, hogy összejött a végső siker” – idézte fel a Career Sport Management érdeklődésére a civilben tűzoltóként dolgozó Juhász Péter.

Kulisszatitokként hozzátette, kifejezetten jól jött számára, hogy a (hagyományos) lebonyolítás értelmében egy-egy versenyszám győztese a következő számnál utolsóként került sorra, így vasárnap szinte végig úgy versenyezhetett, hogy előre tudta, pontosan milyen eredményre van szüksége a sikerhez.

A 26 esztendős sportember tavasszal – címvédőként – nyerte meg az országos bajnoki címet, majd nyáron a páros-ob-n is a dobogó legtetejére állhatott. Viszont a „mesterhármas” ellenére sem elégedett maradéktalanul.

„Szerettem volna egy tökéletes évet, csak egy győzelem hibádzik ehhez. Persze ahogyan a 2020-as év alakult így is elégedettek lehetünk. Tavasszal még az sem volt biztos, hogy végigmegy-e az idény, és ha igen, milyen körülmények között. Hiába voltak versenyeink, nézők nélkül nem volt ugyanaz. Furcsa úgy nyerni, hogy tudod, forog a kamera, de igazából nincsenek ott veled azok, akikkel megosztanád a sikereidet” – tette hozzá.

S hogy mit hozhat a jövő?

„Nem mondanám, hogy jövőre ismét az lesz a fő cél, hogy hibátlan versenyévem legyen idehaza. Helyette inkább szeretnék külföldön is bizonyítani. Már ha a koronavírus-helyzet ezt megengedi majd. Jó lenne néhány tengerentúli versenyen elindulni, elsőre már azzal is nagyon elégedett lennék, ha a középmezőnyben megállnám a helyem, ha feltudnék mutatni néhány olyan eredményt, amivel folyamatos meghívásokat kaphatok. Most ősszel is lett volna néhány lehetőség külföldön versenyezni, de ezt a vírus miatt nem tudtuk vállalni.”

Juhász arról is mesélt, mekkora kihívás összeegyeztetni az erősportot és a tűzoltói hivatást.

„Vannak a helyzetnek előnyei is. Például a kötelező sport – én ilyenkor nem futballozom vagy labdajátékokat űzök, mint a bajtársaim többsége, hanem készülök a saját felszereléseimmel. Télen-nyáron megvan a lehetőségem arra, hogy edzeni tudjak, ez előny. Persze amikor bevetés van, akkor bevetés van. A kollégáim nagyon pozitívak. Van, hogy a versenyek miatt az utolsó pillanatokban kell átszervezni a műszakokat, de mindig akad, aki rugalmas legyen. A teljes állomás támogat. Ami nem egyszerű, amikor a 130 kilómmal mondjuk fel kell rohanni egy épület nyolcadik emeletére – ez teljes felszerelésben akár 160 kilót is jelent. Igyekszem olyan edzéseket végezni, ami segít egyszerre fejleszteni minden képességet.”

S hogy volt-e már extra előnye egy-egy bevetésen a rendkívüli izomerejéből?

„Természetesen van, amikor jól tud jönni. Ilyen például, ha gyorsan kell egy ajtót eltávolítani, vagy esetleg egy balesetnél egy motort elemelni” – mondta a Prémium Liga aranyérmese.

ERŐSPORT
HSMA PRÉMIUM LIGA 2020
DÖNTŐ
1. Juhász Péter, 58 pont
2. Véró Alex, 53
3. Molnár Zsolt, 47
4. Hegedűs Ádám, 34
5. Kónya Gergő, 31
6. Lovász Imre, 29
7. Lindeisz Gábor, 23
8. Kurucz Kornél, 23
9. Kovács Ferenc 17

Címkék: erősport, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára