Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 09. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: InStyle

Este vagy reggel jobb zuhanyozni?

Este vagy reggel jobb zuhanyozni?

Mikor kell zuhanyozni? Sokan egy gyors fürdéssel pörgetik fel magukat reggel, míg másoknak az esti menynyugtató szeánsz elengedhetetlen része. Utánajártunk a kérdésnek!

Mint oly sok minden más, a tisztálkodás is megosztja az embereket. Valamiért mindenki másképp vélekedik róla, és másképp csinálja. Az, hogy mikor ugrasz be a tus alá, csak tőled függ – de összeszedtünk néhány érdekes tényt, ami segíthet abban, hogy eldöntsd, neked mikor ideális zuhanyozni.


FÜRÖDJ REGGEL HA…


Zsíros bőrtípusba tartozol. Éjszaka a bőrünk több faggyút termel, ezért ha bőröd zsírosodásra hajlamos, az esti zuhanyzás helyett, inkább reggel, ébredés után fürödj. Ügyelj az arctisztításra is, és pórusaid nem tömődnek majd el, ha reggel is megtaszítod az arcod. Sajnálom, ahhoz, hogy bőröd szabadon lélegezhessen, le kell mondanod a késői pancsolásról.

Kreatív munkát végzel. Elmerenghetsz a napi tennivalókon és feltöltődhetsz új ötletekkel. Ilyen munka mellett különösen fontos, hogy már korán felpörgesd az agyad, erre a legjobb választás egy zuhany. Már reggel elkezdenek cikázni a gondolatok a fejedben, mire beérsz, az irodába már csak prezentálnod kell őket.
Ébredés után nehezen térsz magadhoz. Sokan azért ragaszkodnak a reggeli zuhanyzáshoz, mert segít nekik felébredni. A kutatások is azt bizonyítják, hogy a reggeli hideg-langyos fürdő nem csak lendületet ad a napkezdéshez, az anyagcserédet is felpörgeti. Minek a kávé?

Reggel edzel. Nem lenne túl sok értelme este lezuhanyozni, majd pár órával később már a futópályán róni a köröket. Ha nem végeztél nehéz munkát előtte nap, inkább reggelre időzíts egy frissítő zuhanyt.

Borotválkozol reggel. Ez főleg a férfiaknak szól, de nőként sem elhanyagolható tényező. A víztől puhábbak lesznek a szőrszálak, így könnyebb dolgod lesz a borotvával. Ha mégis megvágnád magad, ilyenkor még a vér alvadása is gyorsabb, mint más napszakokban.

FÜRÖDJ ESTE HA…

Száraz a bőröd. Ha a problémás bőrűeknek reggel tanácsos zuhanyozni, akkor értelemszerűen a szárazabb típusnak este. Pont arra a természetes esti regenerálódásra van szükséged, amire a másik csoportba tartozóknak nem. A vízben található anyagok erősen igénybe vehetik a bőröd, így este fordíts nagyobb figyelmet a hidratálásra, használj testápolót és egy tápláló arckrémet. Erre a reggeli rohanásban amúgy sem lenne idő.

Nehezen tudsz elaludni. Igen, az előbb még azt írtam, hogy a zuhanyzás serkenti az agyműködést, ám teljesen más a helyzet az esti órákban. Este testhőmérsékletünk csökkenni kezd, így egy lazító zuhany csak még jobban elálmosít. Ha sok stressz ért napközben vagy nem tudsz leállni a kattogással, akkor alkalmazd ezt a természetes nyugtatót.


Sok időt töltesz tömegközlekedési eszközön. Ha egész nap ingázol, sokat érintkezel más emberekkel vagy elidőzöl egy nyilvános helyen, akkor este mindenképp ajánlott az alapos zuhany. Csupa olyan baktérium vesz körül minket, ami árthat az egészségünknek és bőrünknek. Szóval egy fárasztó nap után, jöhet a fürdés!

Edzettél napközben vagy este. A gyors zuhany a kondiban még nem helyettesíti az otthoni alapos fürdést. Nem is kérdés, hogyha nehéz fizikai munkát végeztél, vagy kipipáltad a napi edzést, akkor otthon irány a zuhany!

Címkék: este, reggel, tusolás, zuhany

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.