Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 04. 23:54, szombat | Sport
Forrás: Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti:

EURO-2016 - Kétgólos vereség a németektől az Eb-főpróbán

EURO-2016 - Kétgólos vereség a németektől az Eb-főpróbán

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott a világbajnok német csapattól Gelsenkirchenben az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén.

Az Eb-n 44 év után résztvevő magyarok kedden indulnak Franciaországba, ahol elsőként június 14-én az osztrákokkal találkoznak Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én Lyonban Portugália lesz az ellenfelük a csoportszakaszban.

Eredmény:
Németország-Magyarország 2-0 (1-0)
----------------------------------
Gelsenkirchen, Veltins Arena, 50 000 néző, v.: Martin Strömbergsson (svéd)
gólszerzők: Lang (39., öngól), Müller (63.)
sárga lap: Kroos (36.), illetve Kleinheisler (41.), Gera (90.)

Németország:
------------
Manuel Neuer - Benedikt Höwedes, Jerome Boateng, Antonio Rüdiger, Jonas Hector (Emre Can, a szünetben) - Thomas Müller (Leroy Sané, 69.), Sami Khedira (Mario Gomez, a szünetben), Toni Kroos (Bastian Schweinsteiger, 68.), Mesut Özil, Julian Draxler (André Schürrle, 60.) - Mario Götze (Lukas Podolski, 79.)

Magyarország:
-------------
Király Gábor - Fiola Attila (Bese Barnabás, 82.), Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Pintér Ádám (Gera Zoltán, 59.), Nagy Ádám - Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 82.), Lovrencsics Gergő - Szalai Ádám (Priskin Tamás, 65.)

I. félidő:
----------
39. perc: Szép német akció futott végig a bal oldalon, Hector középre adását követően a Lang harcolt a jó ütemben érkező Götzével, s végül a magyar védőről a jobb sarokba pattant a labda (1-0).

II. félidő:
-----------
63. perc: Boateng beadása után Gomez fejelt kapura, Király bravúros mozdulattal mentett, de a kipattanó labdát a Langot megelőző Müller a kapuba lőtte (2-0).


A szinte kivétel nélkül fehér mezbe öltözött hazai szurkolók élőképpel fogadták világbajnok csapatukat, míg a "piros" vendégszektorban néhány száz magyar drukker foglalt helyet.

Az első német akció azonnal góllal zárult, de a partjelző - tévesen - lest jelzett, így a magyarok nem kerültek hátrányba. Az első tíz percben tovább rohamozott a német csapat, amely több lehetőséget is kidolgozott, egy ízben Király védett bravúrral, míg a többi helyzetnél pontatlan volt a befejezés.

Az első negyedóra elteltével megnyugodtak Bernd Storck játékosai, sikerült megtartaniuk, sőt néhányszor tetszetősen kihozniuk a labdát, néhány szépen végigvitt akció pedig lövéssel zárult. Elsősorban Kleinheisler próbálkozott, de igazán egyszer sem találta el jól a labdát, ellenben Dzsudzsák tekerése után tornáznia kellett Neuernek, majd a magyar csapatkapitány szögletét követően Pintér emelt a keresztlécre.

A szünet előtti percekben többnyire mezőnyben zajlott a játék, már-már úgy tűnt, gól nélkül zárul az első félidő, de aztán egy villámgyors német akció futott végig a bal oldalon, melynek végén, a középre adást követően Langról a hálóba pattant a labda.

A folytatásban az egyik kaput sem fenyegető mezőnyjátékkal telt a mérkőzés. A magyarok nem vágták előre a labdát, többször is inkább hátra játszották, akár Királyt is a játékba vonva, minthogy céltalanul előre rúgják. Ezt a periódust ugyanakkor váratlanul ismét egy német gól zárta, igaz, a svéd bíró ezúttal is nagyot hibázott, mivel nem jelzett lest a Müller találatát megelőző Gomez-fejesnél.

A hátralévő időben egyre többet cserélt a két szakvezető, márciusi sérülését követően például először lépett pályára Bastian Schweinsteiger. Többek között a cserék miatt nem alakult ki folyamatos játék. A németek ráadásul már nem erőltették a támadásvezetést, míg a magyarok erejéből nem igazán futotta ellenakcióra, így több gól nem esett a lefújásig.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya:
"Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés így elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozícióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak".

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
"Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés lesz. Sok új felismerésre tettünk szert, de természetesen nem lehetünk elégedettek, mivel kikaptunk. Védekezésben jól teljesítettünk, hiszen kevés lehetősége volt az ellenfelünknek és az előre játékunk is működött. A bátorság, amire itt szert tettünk, hasznos lehet Ausztria ellen".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.