Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Április 26. 10:00, vasárnap | Helyi

Európa Bajnok a kapuvári Németh Veronika

Európa Bajnok a kapuvári Németh Veronika

Összességében a magyar csapat 10 éremmel, 3 arannyal, 2 ezüsttel és 5 bronzéremmel zárta az EB-t.

Tíz magyar érem, magyar női győzelmek az Európa-bajnokságon! Szepesi Csenge, Berencsi Tímea és Németh Veronika Európa-bajnokok! 3 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel zárt a magyar válogatott a varsói felnőtt Shinkyokushin karate EB-n, melyet múlt héten tartottak a Varsói Towar Sporthallban.

Formagyakorlatban a juniorok mezőnyében Berencsi Tímea precíz gyakorlataival utasította maga mögé az EB népes mezőnyét, megszerezve így az aranyérmet. A többszörös Európa-bajnok Tóth Attila is remek formában érkezett az EB-re, de hazai pályán az elődöntőben a későbbi lengyel bajnok jutott tovább a döntőbe, így Attila bronzéremmel zárta az EB-t. Junior küzdelemben is jól szerepeltek válogatott versenyzőink.

Németh Veronika révén aranyéremmel, Kis-Simonka Vince által ezüsttel és Fekete Farkas Mór bronzérmével öregbítették a magyar versenyzők hazánk hírét Európában.

Az EB második napján a felnőtt fullcontact küzdelmekre került sor. Az EB esélyeket erősen meghatározták a nagy létszámú kelet-európai részvétel miatt a lengyel, litván, ukrán, román versenyzők, már az októberi tokiói világbajnokságra készülve.

Ebben a kemény mezőnyben Körmöndi Lídia, Rózsa Gábor és Balogh Zsolt nagyszerűen meneteltek az elődöntőig, de sajnos nem sikerült a döntőbe kerülniük.

Női 55 kg-ban Szabó Zsófi, a Yakuzák SE versenyzője, harcos, technikás küzdelmeket követően került a döntőbe, ahol szoros küzdelemben a bírók litván vetélytársát látták jobbnak, így ezüstéremmel végzett az EB-n.

Női +65 kg-ban Szepesi Csenge, Kamikaze SE, végig harcosan küzdve wazari találatokkal és meggyőző aktivitással jutott el a döntőig, ahol felőrölte litván ellenfele erejét, megszerezve így harmadik Európa-bajnoki győzelmét.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 16:00, szerda | Helyi

Állásajánlat Csornán

Jelentkezzen!

2024. Július 17. 13:00, szerda | Helyi

Kánikulában még jobban figyelni kell a biztonságos közlekedésre!

...hogy mindenki hazaérjen.

2024. Július 17. 09:00, szerda | Helyi

Ingyenes ideiglenes parkoló Csornán

Tájékoztató

2024. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

Kalandozzunk meseországban!

Mesedélelőtt a csornai könyvtárban.