Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 20. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Veszkény Önkormányzat

Európai uniós támogatásból újították fel Veszkényben a tornatermet

Európai uniós támogatásból újították fel Veszkényben a tornatermet

Az épület akadálymentesítése is elkészült.

Befejeződött Veszkény Község tornatermének épületenergetikai korszerűsítése. A vissza nem térítendő támogatás 34,5 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott. A beruházásnak köszönhetően Veszkény Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. Az elmúlt hónapok munkálatai során, az épületen a külső nyílászárókat korszerű nyílászárókra cserélték, utólagos homlokzati és födém szigetelés került az épületre, valamint az épület akadálymentes megközelítése került kiépítésre.

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert az épület az elmúlt évtizedekben elhasználódott és már nem felelt meg a mai kor támasztotta hőtechnikai követelményeknek. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek, és sokkal gazdaságosabban lesz majd üzemeltethető az épület. E mellett az is fontos szempont, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökken a károsanyag-kibocsátás, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A támogatásnak köszönhetően Veszkény Községnek olyan közintézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít, a megújult homlokzat pedig a településképet is javítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?