Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 30. 17:59, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Évek óta luxuscikkekre utazó bandát kaptak el a rendőrök

Évek óta luxuscikkekre utazó bandát kaptak el a rendőrök

Több év alatt csaknem harminc fővárosi ingatlanból lopott el nagyobb értékeket egy betörőbanda, egyik tagja egy luxusautót is elvitt. Az öttagú társaság és egy orgazda ellen vádemelést javasolnak - közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elkövetők 2013. és 2016 szeptembere között - több újbudai és belvárosi kerületben - csaknem harminc budapesti ingatlanba ajtóbefeszítéssel és ablakbefeszítéssel törtek be. A lakásokból nagy értékű elektronikai eszközöket, több televíziót, laptopot, mobiltelefont, tabletet, ékszereket és pénzt loptak el.

A betörőket és az orgazdát 2016 májusa és szeptembere között fogták el.

A betörők közül a 27 éves budapesti Cs. Norbert tavaly májusban ellopta egy XII. kerületi ház garázsának kulcsát, és másnap hajnalban elvitt egy luxusautót.

A lopásokból származó műszaki cikkeket egy 44 éves jordániai származású férfinak kínálták eladásra, aki a X. kerületben használt műszaki cikkekkel kereskedik. A nyomozók az üzletében megtalálták a betörésekből származó tárgyak egy részét, ezért a férfit orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írta a BRFK.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni