Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2023. Március 09. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Évértékelő tiszti értekezletet tartott a megyei katasztrófavédelem

Évértékelő tiszti értekezletet tartott a megyei katasztrófavédelem

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója március 8-án értékelte az igazgatóság 2022. évi tevékenységét.

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok az igazgatóság és a katasztrófavédelmi kirendeltségek tiszti állományának jelenlétében mutatta be a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság előző évi tevékenységét és eredményeit.

A tábornok előadásában ismertette a kiemelkedő tűzoltói beavatkozásokat, elmondta, hogy a beavatkozó tűzoltók és a tűzvizsgálók egész évben szakszerűen végezték munkájukat és az újdonságok – úgy, mint a napelemek, elektromos autók – általi kihívásokat is könnyedén vették. Kiemelte, hogy vármegyénkben az önkéntes tűzoltó egyesületek nagy számban vannak jelen és mindig számítani lehet a segítségükre, ahogyan az önkéntes mentőszervezetekre is. Az igazgató elmondta, hogy a tavalyi évben a védelmi igazgatás hangsúlyos szerepet kapott, a vármegyébe érkezett menekültek ellátásával kapcsolatos feladatokat maradéktalanul ellátták a kollégák.

A tábornok ezután kitért az önkéntes mentőszervezetek tavalyi minősítő gyakorlataira, amelyeken egytől-egyig hasznos, kézzel fogható és látható eredménnyel záruló feladatokat végeztek. A Moson Mentőcsoport minősítő gyakorlata, amelyet november 5-én tartottak, sikeres volt, a mentőcsapat különféle komponensei kiválóan működtek együtt és sikerrel bevethetőek éles helyzetekben.

Az igazgató a szakmai versenyek eredményeit is bemutatta az évértékelő értekezleten. Mindhárom országos versenyről, a műszaki mentő -, a tűzoltó szakmai-, és tűzoltósport versenyről is Győr-Moson-Sopron vármegye hozta el az országos bajnoki címet. Kitért az a tavalyi év jutalmazottjaira is, Élő Lajos alezredes a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője a Szent Flórián Érdemjelet vehette át, míg a Börcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte el az „Év önkéntes tűzoltó egyesülete” címet.

A tábornok a szakterületek elvégzett munkájának ismertetése mellett, szemléltette az igazgatóság hatósági és szakhatósági tevékenységét. Előadásában kitért a fejlesztésekre és külön kiemelte a modern, XXI. századi igényeknek megfelelő soproni Rendészeti Integrált Központot. Szólt a tűzmegelőzési bizottság munkájáról és a rendezvényekről. Zárásként a tábornok megköszönte mindenkinek az egész éves munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 16:00, kedd | Helyi

Ideiglenesen zárva lesz a Rábatamási MBH Mobil Bankfiók

Az MBH Bank közleménye

2023. Június 06. 13:00, kedd | Helyi

Újra a régi nyitvatartás szerint működik a Csornai Múzeum

A mai naptól visszaállt az energetikai megszorítás előtti nyitvatartási rend.

2023. Június 06. 09:00, kedd | Helyi

Nyílt nap Csornán a Légboltban

Induljon a szezon Milwaukee-val!

2023. Június 05. 17:00, hétfő | Helyi

Rábatamásiban kedd délelőtt szünetel az ivóvízellátás

Vezetkékjavítást végeznek.