Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 04. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Papp József

Ez a várossá nyilvánítás ünnepének és szellemének a megcsúfolása volt

Ez a várossá nyilvánítás ünnepének és szellemének a megcsúfolása volt

Aki koncertre vágyott, megkapta, aki városünnepre, az csalódott

- A politikai korrektség liberális okoskodás, olyan taburendszer, amely megfoszt az őszinte beszédtől.- mondta 2 éve Orbán Viktor, mikor meghirdette az illiberális államot. Azóta így vezetnek országot, várost. Hát akkor tanuljunk a nagyoktól, és nézzük politikai korrektség nélkül, őszintén, mi történt szeptember 3-án Csornán.

Minden ember egyenlő, de vannak egyenlőbbek, sőt még azoknál is egyenlőbbek. A piactéri nagyszínpadon műsorral, koncertekkel ünnepelte a várossá nyilvánítás 45 éves évfordulóját Csorna Önkormányzata. A kiválasztottak azonban végig külön ünnepeltek. A fideszes slepp a városi ünnepséggel párhuzamosan zártkörű privát bulit rendezett magának a város pénzén, saját műsorral, eszem-iszommal. Akárki nem tehette be oda a lábát. Délután kettőtől a városi ünnepségtől 500 méterre a Vilmos-parkban felállított egyes számú VIP sátorban rendezték az úri muri első felvonását. Fellépett többek közt a Pántlika, a Rubato Band. Normális város nem sérti meg úgy a két legjelentősebb kulturális csoportját, ahogy most velük tették. A fellépés technikai feltételei és körülményei méltatlanok voltak a Pántlika és a Rubáto kulturális színvonalához. Miért kellett megalázni a helyi fellépőket azzal, hogy egy „városi ünnepségen” méltatlan körülmények között, zárt körben, körülbelül húsz ember előtt léptek fel, semmilyen plakáton nem szerepeltek?

Este hattól a kettes számú VIP sátorban gondoskodtak a jól kiválasztottak mulatozásáról. Állítólag ez a várossá nyilvánítás 45 éves jubileuma volt. Csorna Város tanácselnökei közül már nem él senki, nyugodjanak békében. A korábbi négy polgármester közül három még él. Közülük kettő a Fidesz és a KDNP jelöltjeként lett polgármester, de még őket sem hívták meg a „városi ünnepségre”. Csorna Városi Tanácsnak csak egy VB titkára volt. A várossá nyilvánítástól a rendszerváltásig Dr Papp László szolgálta a várost ebben a pozícióban. Ő még köztünk van, de ő sem volt méltó arra, hogy meghívják. Korábban szokás volt meghívni a díszpolgárokat, kitüntetetteket is. Most őket sem. A Fidesz mostani garnitúrája úgy viselkedik, mintha 2014 előtt itt csak egy pusztaság lett volna, akkor, velük kezdődött volna a város története. Nem így van.

A meghívottak között is érthetetlen különbségeket tettek. Nem ugyanolyan meghívót kaptak a helyi önkormányzati képviselők, nem egyforma meghívót kaptak a térségi polgármesterek. Kit ide nem hívtak meg, kit oda, egyik hivatalos volt a fogadásra, a másik nem. Nincs azzal baj, ha a műsor után fogadást rendeznek, azt máshol is így csinálják. Na de a teljes műsorral párhuzamosan, végig kordonok és biztonsági emberek által védve az már az úrhatnám gőg jele.
Szégyelli a városvezetés a külföldi vendégek előtt a város lakóit, vagy a külföldi vendégeket félti tőlük? A három külföldi delegációt egész itt tartózkodásuk alatt elzárták a várostól, sehol be nem mutatták őket, semmilyen szerepet nem kaptak. A polgármester három és fél perces (!) ünnepi beszéde általános frázispuffogtatás volt, amit Sülysápon, Baktalórántházán is elmondhattak volna a városnevek kicserélésével.

Aki nyárvégi koncertekre vágyott, az megkapta, amit akart. Elismerés és köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben a nagy munkában a színpad építőktől az önkéntes segítőkig. Aki azonban közösségi élményre, városünnepre vágyott, az csalódott. A Fidesz nem a 45 éves várost, hanem a jelenlegi bagázs hatalomra kerülésének 2 éves jubileumát ünnepelte, jól elzárva a pórnéptől. Hát fiúk, lányok, ez suttyó, méltatlan, ízléstelen, alpári dolog volt. De legalább jó drága. Ennyire futotta...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból