Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Április 05. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezer négyzetméteres csarnok égett Győrben pénteken

Ezer négyzetméteres csarnok égett Győrben pénteken

A 13. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg.

Kisebb tűz keletkezett hétfőn éjszaka egy családi ház előszobájában Győrladaméron az Arany János utcában. A bejárati ajtó közelében lévő villanyóra és az alatta lévő tárgyak kaptak lángra, emiatt az idős, egyedül élő lakó nem tudta elhagyni a lakást. Az elsőként kiérkező rendőrök egy ablakon keresztül segítették ki az idős embert, akinek nem esett baja. A győri hivatásos tűzoltók egy porral oltó és egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd átszellőztették az ingatlant.

A győri hivatásos tűzoltókat kedden este Győr-Gyirmótra a Horgászfaluhoz riasztották, ahol ezerötszáz négyzetméteren száraz fű, avar, bokros terület égett. A tűz oltását a helyszínen tartózkodók kéziszerszámokkal megkezdték, majd a tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kisteherautó ütközött teherautóval a 82-es főút 69-es kilométere közelében, az M1-es autópálya felhajtójánál szerda délelőtt. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, valamint a forgalom irányításában vettek részt. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött össze Győrben a Bácsai úton csütörtökön délután. Az egyik jármű fának, a másik betonkerítésnek csapódott. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autókat. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Pénteken délután kamionnal ütközött egy személyautó, majd az utóbbi jármű lámpaoszlopnak hajtott Győrben, a Külső Fehérvári úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a személyautót, egy embert kórházba szállított a mentőszolgálat.

Pénteken este 7 óra előtt érkezett a jelzés a Győr-Moson-Sopron Megyei műveletirányítási központba, hogy Győr külterületén a Bécsi úton füstöl egy csarnoképület. A tűzhöz nagy erőkkel riasztották a tűzoltókat, a győri hivatásos tűzoltók mellett, Pannonhalmáról, Lébényről, Csornáról, Kisbérről, Mosonmagyaróvárról, Pápáról és Komáromból hivatásos, míg Abdáról és Öttevényről önkéntes tűzoltók – 19 járművel, több mint 50 fővel - érkeztek, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több oldalról kezdték meg a lángok oltását. Egy ezer négyzetméteres, hatméteres belmagasságú csarnoképület mintegy száz négyzetméteres, kétszintes, építőanyagok tárolására használt raktárcsarnoki része égett teljes terjedelmében. A tűzoltók három magasból mentő járműről működtetett habvízágyúval, egy telepíthető habvízágyúval, és több vízsugárral a késő esti órákra fékezték meg a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat. A tűzoltási munkálatokkal egyidőben a katasztrófavédelmi mobil labor a közelben és a város több pontján is méréseket végzett, egészségügyi határértéket meghaladó értéket méréseik nem mutattak ki. Az utómunkálatokat egy rakodógép, több targonca és egy erőgép is segítette, többek között a tűz során megsérült épület falát és tetőszerkezetét bontották le, és a bent tárolt, megégett, füstölgő anyagokat hordták ki. Az utómunkálatok a reggeli órákig tartottak,de még szombaton délelőtt is maradt egy tűzoltó egység a helyszínen, amely a már a szabadba kihordott, de még mindig füstölő anyagokat hűtötte le vízzel. Az eset során személyi sérülés nem történt, a tűzeset keletkezési körülményeinek kivizsgálására tűzvizsgálati eljárás indult.

Nádfedős családiház teteje gyulladt ki Lébényben a Bartók Béla utcában vasárnap délután. A száz négyzetméteres vályogház nádfedése egy négyzetméteren kapott lángra. A lébényi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral gyorsan megfékezték a tüzet, majd megbontották a födémet a padlástérben és hőkamerával átvizsgálták a tetőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!