Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Október 27. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Castrum SC

Ezüstérmet szerzett az I. online Karate Európa Bajnokságon Pantelics Bence

Ezüstérmet szerzett az I. online Karate Európa Bajnokságon Pantelics Bence

Rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat eredményez.

A februári felnőtt Kyokushin Karate Magyar Bajnokságon Pantelics Bence kvalifikációt szerzett a tavaszi Európa-bajnokságra, mely Grúziában került volna megrendezésre. Azonban a járványügyi helyzet miatt elmaradt a kontinens viadal. Az European Karate Organisation (EKO) vezetősége úgy döntött, hogy a 2020-as KATA (formagyakorlat) EB-t ezúttal online rendezik meg, a ZOOM rendszert és az internet adta lehetőségeket kihasználva. 14 ország, 41 férfi és női versenyzői közt megyénkből 2 versenyző várta az élő kapcsolást a kapuvári Castrum Dojoban október 24-én.

Természetesen egy test-test elleni küzdelem csak egy helyszínen lehetséges, azonban a formagyakorlat bajnokságot a technikának köszönhetően online is meg lehetett rendezni. Így október 24-én szombaton, a soproni Kamikaze versenyzője Kránitz Mátyás, és a Castrum versenyzője Pantelics Bence a kapuvári edzőteremben adtak számot a felkészültségükről. Matyinak sajnos nem sikerült a továbbjutás, míg Bence előbb egy ukrán, majd egy román, végül pedig litván ellenfelet legyőzve jutott be a felnőtt férfi döntőbe, ahol a korábbi Kata Európa Bajnok, Konrad Kozubowski–val vívott párharcból ezúttal a lengyel karatéka került ki győztesen.
A fiatal egyetemista Pantelics Bence, ezzel a felnőtt KATA Európa bajnoki ezüstérmével 9-re növelte EB érmeinek számát.

- Új és meglepő volt számunkra ez a helyzet, de ugyanolyan komolyan vettük a feladatot, és elszántan készültünk a megmérettetésre. A rövid felkészülési idő mellett a technikai feltételeknek való megfelelés sem volt egy egyszerű feladat. Nagy öröm volt számomra, hogy minden összejött és a 21 férfi versenyző közül második helyen zártam a felnőtt KATA EB-t.
Köszönöm szépen mindenkinek a támogatást és a bíztatást, valamint edzőmnek Pantelics Péternek a felkészítést, Shihan Tóth Attilának az előzetes konzultációt és háttértámogatást. Molnár Szabolcsnak (Kapulan kft.) is köszönet a reggeli gyors internetes segítségnyújtásért, valamint a Full-Sopron Kft.-nek, hogy kezdetektől támogatta versenyzői pályafutásomat és a Castrum SC-t. Gratulálok a többi válogatott társamnak!”
– nyilatkozta boldogan Pantelics Bence

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.