Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 07. 10:28, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Fantasztikus hír: kézilabdacsarnok épül Csornán!

Fantasztikus hír: kézilabdacsarnok épül Csornán!

A Magyar Kézilabda Szövetség 3-400 főt befogadó sportcsarnokot épít Csornán.

Meglehetősen talányos, ámde sokat sejtető meghívóval hívta össze Csorna polgármestere tegnap délután kiküldött meghívóval ma reggel 9-re a képviselő-testület rendkívüli ülését. A meghívóban „új fejlesztés” megvalósítását terjesztették elő. Az ülés elején kiosztott előterjesztésből kiderült, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy több ütemben 2018 végéig 60 magyarországi helyszínen a kézilabda sport fellendítése érdekében kézilabda munkacsarnokok építését kezdi meg. Ebbe a 60-as körbe került bele Csorna. Az előterjesztő polgármester elmondta, hogy az előkészítő munkákat a HétFő KC Rábaköz sportegyesület végezte, és köszönetet mondott az ülésen jelen lévő Király Norbertnek, az egyesület elnökének. Az önkormányzat részéről adatszolgáltatásra, testületi jóváhagyásra van szükség, a költségeket teljes egészében a kézilabda szövetség fedezi.

A testület egyhangú szavazással támogatta a 300-400 fő befogadására alkalmas csarnok megépítését, és a beruházó rendelkezésére bocsátja a Vilmos-parkban, a műfüves pálya melletti salakos pálya területét.

A döntés után beszélgettünk Király Norberttel, az egyesület elnökével.
- Csorna régi vágya egy olyan sportcsarnok, ami szabványos kézilabda pályát is tartalmaz. Eddig ez a HétFő KC-ak is hiányzott.
- Így van. A régi nagy NBI-es csapat is a kiesés után azért nem tudott már soha visszakerülni az első osztályba, mert nem volt szabvány méretű pálya, miután a kézilabda teremsporttá vált. Ma már az utánpótlás mérkőzéseket is csak szabvány pályán lehet játszani, ezért mi soha nem játszhatunk hazai pályán.- válaszolta Király Norbert.

- Ma egy régóta várt örömhírt jelentettek be. Milyen út vezetett idáig?

- Hosszú út volt. Mikor elkezdtük a munkát a HétFő KC-val, Csornán nem kaptunk termet, és Farádra költöztünk. Az első elképzelésünk a farádi csarnok bővítése volt, mert az sem szabványos. Ez azonban meghaladta volna a farádi önkormányzat anyagi erejét. A HétFő KC munkája, játékosai és edzői azonban egyre ismertek és sikeresebbek lettek, az AUDI ETO Győr utánpótlás bázisa is vagyunk, korosztályos válogatottaink is vannak már. Így egyre több ismeretséget, kapcsolatot tudtunk kiépíteni a kézilabda szövetség vezetőivel. Kónyban rendeztük meg a IV. Rábaköz Kupát, ahol dr Jámbor Attila a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetség elnöke adta át a díjakat, akinek szinte mindent köszönhetünk. Ott vetődött fel egy beszélgetésben, hogy bár a Rábaköznek fényes kézilabda múltja van, nincs egy szabvány méretű terem sem. Amikor tavaly augusztusban a Magyar Kézilabda Szövetség elkezdte tervezni a csarnoképítési programját, mindjárt az elején sikerült bekapcsolódnunk. Dr Jámbor Attila végig támogatott bennünket, és ennek köszönhető, hogy Csorna bekerült a végső 60 település közé, ahol megépülnek több ütemben a sportcsarnokok. A munkának azonban egyáltalán nincs vége! Az építés a tervek szerint legkésőbb 2018 végéig megkezdődik. Még sokat kell dolgoznunk, hogy a terv és az álom valóra váljon, ne legyen fennakadás. Én óvatos ember vagyok, akkor mondom, hogy végeztünk, ha lejátszottuk az új csarnokban az első mérkőzésünket.

(fotók: HétFő KC)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.