Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 04. 18:23, péntek | Helyi
Forrás: Papp József

Farád mellett útlezárással tiltakoztak a rabszolgatörvény ellen

Farád mellett útlezárással tiltakoztak a rabszolgatörvény ellen

A szakszervezetek és az ellenzéki pártok szervezték a demonstrációt.

Ma 10 órától 14 óráig 20 autóval lezárták a 85-ös főút egyik forgalmi sávját Farád és Rábatamási között. A tiltakozó akciót a rabszolgatörvény ellen, és a decemberi budapesti tüntetéseken megfogalmazott 5 pontos petíció támogatására szervezték ellenzéki pártok és a szakszervezetek. (Erről tegnapi cikkünkben írtunk) Az útelzáró kocsisort rendőrautók vezették fel a helyszínig, és a demonstráció ideje alatt a rendőrök irányították a váltakozó irányú forgalmat. Tapasztalataink szerint az akció nyugodt körülmények között, rendben zajlott. A demonstráló konvoj mellett elhaladó autókból néhányan ingerülten mutogattak, de sokkal több volt az integető, egyetértő, támogató reakció.

A demonstráció több résztvevőjét is megkérdeztük. Mindenki ugyanazt a kérdést kapta:
- Mínusz 4 fok van, hideg szél fúj, miért tartotta mégis fontosnak, hogy itt legyen?

- Elsősorban azért vagyunk itt, mert van egy kislányunk, és nem szeretnénk Skype-on leélni az életünk. - mondta egy fiatal házaspár. Nem akarjuk, hogy ha felnő, ő is útilaput kössön a talpára, és itt hagyja ezt az országot. Másodsorban nekünk fontos az állatvédelem, ami ma Magyarországon már nincs is, naponta találkozunk tragédiákkal. Erre a problémára is fel akarjuk hívni a figyelmet.

- Öt gyerekem van, szakszervezeti tag vagyok, és egy multinál dolgozom. Azt hiszem, ennyi elég is.

- Azért vagyunk itt kinn most, és ma még Pápán, Pécsen és Szombathelyen is, mert nem tudunk egyetérteni azzal a törvénykezési gyakorlattal, amit megenged magának ez a kormányzat. Nem tudjuk elfogadni sem az elfogadott törvények tartalmát, sem a törvények elfogadásának módját. Követeljük, hogy tisztességesen, demokratikusan hozzák meg a törvényeket, és akiket érint, azokkal egyeztessenek, tárgyaljanak.- mondtaLászló Zoltán a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke:

- Én az egészségügyben dolgozom. A rabszolgatörvény mindenkit érint. Minket a pluszmunkán túl azzal is, hogy majd nekünk kell ápolni azokat, akiknek tönkremegy az egészségük, mert túl sokat dolgoznak.

- Azt akarjuk, hogy az elfogadott rabszolgatörvényt töröljék el. Ebben az országban nagyon nehéz megélni. Ne kelljen külföldre kijárni dolgozni, ha meg akarunk élni. Nem túlórázni akarunk, jobb lenne már egyszer itthon is boldogulni. Nem akarjuk Fideszt, mert ezek többet lopnak, mint eddig bárki más.

- Elegem van abból, amit ez a kormány művel.

- Szeretném, ha nyugalom és béke lenne az országban. Aki nem fideszes, azt emberszámba sem veszik. Vannak gyermekeim, unokáim, ezért azt szeretném, hogy békés, nyugodt legyen az ország.

- Az az elképesztő helyzet alakult ki, hogy a kormány egyáltalán nem veszi figyelembe a magyar emberek többségének az igényeit és véleményét. Ellenükben alkották meg a rabszolgatörvényüket is. Úgy kötelez munkavállalókat évi 400 óra túlórára, hogy ők tegnap be sem mentek a parlamentbe, a munkahelyükre.

- Lopással nem lehet társadalmat építeni. Márpedig ma a magyar társadalom legfőbb szervező ereje a lopás. Ezért kell csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

- Az ország sorsa olyan irányba fordult, hogy valamit már tenni kell, hogy ezt visszafordítsuk. Ha ennyivel hozzá tudunk járulni ehhez a változáshoz, akkor itt a helyünk. Mindenkinek meg kellene tennie, amit tud.

- Rá kellene már jönni azoknak, akik áprilisban úgy döntöttek, hogy ez a 2/3 jó lesz az országnak, hogy ilyen mélyen még sosem volt ez az ország. Innen nagyon nehéz lesz felállni. A lehető leggyorsabban el kell zavarni őket.

- Idegileg már nem tudom elviselni, ami ebben az országban történik. A becsületes munkának nincs meg az ellentételezése, a kormány körül meg virágzik a korrupció. Most megcsinálták a saját bíróságukat, úgyhogy az állampolgárnak már semmilyen jogi esélye nem lesz az állami szervek ellen. A nyílt diktatúra felé haladunk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!