Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 19. 07:19, csütörtök | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Farkas Norbert hullámzónak értékelte szezonját

Farkas Norbert hullámzónak értékelte szezonját

Meglehetősen változatos idényen jutott túl Farkas Norbert, a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő alpesi síző.

Norbi a felnőttek között először lett dobogós nemzetközi versenyen, ugyanakkor egy kéztörés több hétre visszavetette. Most javában a pihenőjét tölti, viszont májusban megkezdi a tréningeket a következő szezonra.

Az elmúlt idényről mi jut elsőként az eszedbe?
A hullámzás. Az első versenyeim között volt egy 50 pontos szlalom, ami nagy meglepetést jelentett a számomra, és azt tükrözte, jól sikerült a felkészülésem. Vártam a következőket, de karácsony környékén sok versenyt töröltek a kevés hó és a rossz idő miatt, így aztán az év vége, illetve 2012 eleje nem volt a legjobb. Utána jött a Világkupa-futam, ami tapasztalatszerzésnek és élménynek sem volt utolsó.

Mennyit lehet ebből profitálni? Mikor lehetsz állandó Vk-szereplő?
Utóbbira egyszerűbb a válasz: ha a FIS-pontjaimat leviszem 10-15 körülire, akkor igen. Ezért még nagyon sokat kell dolgozni. A tapasztalatok összetettebbek. Egyrészt jövőre Schladmingban rendezik a világbajnokságot és nem kell ismeretlen pályán siklanom. A következő szezonban már két-három Világkupa-futamon akarok indulni, és azokon is jól jöhetnek az itteni élmények. Nem akarom egyből megváltani a világot, de próbálok lépésről lépésre előre haladni.

A sérülésed mennyire vetett vissza?
Sok hercehurcával járt, jobb lett volna, ha kimarad… Az ifjúsági országos bajnokságon történt, két hónapig sok verseny kimaradt, az utolsókon sem voltam százszázalékos, de inkább egy ilyen kéztörés, mint egy súlyosabb sérülés.

Nem volt kockázatos ilyen gyorsan, még 2012 elején visszatérni?
De, kockázatos volt. Viszont egyeztettünk az orvosokkal, ők is, mi is úgy gondoltuk, hogy ésszel ugyan, de be lehet vállalni bizonyos futamokat.

Hátráltatott a bekötött kezed?
Nem tudom, mennyivel lett volna gyorsabb, jobb a gyógyulási folyamat. Remélem, hogy így is ugyanolyan jó lesz. Viszont történt, ami történt, nem tudjuk visszafordítani. Ami biztos: egyre jobb állapotban van a kezem, csütörtökön megyek az újabb kontrollra, remélem, csupa jó hírt kapok majd.

A következő szezonban mi lesz a legfontosabb?
Az, hogy folyamatosan javítsam a pontszámomat. Az új idényben már minden pont teljes egészében beszámít az olimpiai kvalifikációba. A versenyek közül az ifjúsági és a felnőtt országos bajnokság, ugyanezen két korosztály világbajnoksága, valamint az Universiade lesz a legfontosabb.

Mindegyiken indulsz?
Szeretnék. Az országos bajnokságokon minden számomat meg akarom nyerni, az ifjúsági világbajnokságon be akarok kerülni a legjobb 30 közé, a felnőtteknél pedig próbálom megállni a helyem. Egyedül az egyetemi játékok kiszámíthatatlan, a mezőnyt lehetetlen megjósolni.

Meddig pihenhetsz még?
Május elsején indulnak az erőnléti edzések, aztán jön néhány alapozó tábor, kétszer-háromszor négy nap havonta. Utána meg már megyünk bele a versenyidénybe. Nagyon remélem, hogy a nyár végén eljutok Új-Zélandra edzeni és versenyezni. Ha összejön, az azt jelenti, hogy minden fronton jó úton járok.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.