Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. November 21. 15:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Februárig biztos rács mögött marad a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Februárig biztos rács mögött marad a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a budapesti Teréz körúti robbantás gyanúsítottja - közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság 2017. február 21-ig hosszabbította meg annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 24-én egy budapesti belvárosi járdaszakaszon robbantást követett el, amelynek következtében az ott járőrszolgálatot teljesítő két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított ellen a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A Fővárosi Törvényszék bírói tanácsa a gyanúsított és védője által az előzetes letartóztatás megszüntetésére és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására tett indítványt múlt pénteken elutasította.

A döntés indokai között szerepelt, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, azt a rendelkezésre álló bizonyítékok alátámasztják.

A bírói tanács határozatában hangsúlyozta, hogy a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértéke, a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményei, valamint a házkutatás során lefoglalt tárgyak - a tervezett nyomozati cselekmények eredményes lefolytatása érdekében, s az eljárás jelenlegi szakaszában - a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazását továbbra is indokolják a gyanúsítottal szemben.

A végzés nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke, Németh Szilárd a testület múlt szerdai ülésén azt mondta: teljesen biztos, hogy a rendőrök a Teréz körúti robbantót fogták el, az ügy teljes felgöngyölítése és megoldása célegyenesben van. Németh Szilárd az ügyészségi tájékoztatásra hivatkozva közölte: az elkövető a rendőrség mint intézmény ellen hajtott végre tervezett és előkészített támadást.

A fideszes politikus azt is elmondta: a gyanúsított nem működik együtt a hatóságokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.