Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2013. Március 27. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Fejlesztési fórum Csornán

Fejlesztési fórum Csornán

Fejlesztési ötleteket vár a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület a június elején beadandó pályázatokhoz.

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület fórumsorozata Csornán kezdődött tegnap délután. Horváth Arpád, a LEADER csoprt munkaszervezetének vezetője tájékoztatta a megjelenteket LEADER pályázatokról. Kiemelte, hogy nem eldöntött tényeket ismertet, hanem véleményeket vár, ahogy véleményeket vár a LEADER csoport is, mert a rendelkezésükre álló forrásokat a beérkezett javaslatok szerint akarják elosztani. Az a céljuk, hogy olyan fejlesztési, pályázati célokat fogalmazzanak meg, amikre a legtöbb, a térség fejlődése számára hasznos pályázatot tudnak beadni a vállalkozások, civil szervezetek és az önkormányzatok.

Elmondta, hogy a következő fordulóban legalább 280 millió forintra pályázhatnak az érintettek, amiből minimum 166 millió forintot gazdaságfejlesztésre kell költenie az egyesületnek. Tegnapi cikkünkben részletesen beszámoltunk az új pályázati forduló előkészítéséről, feltételeiről és arról, hogy miképp formálhatják a leendő pályázók a későbbi pályázati kiírást.

A projektcsírákat április 2-ig várják.Az egyeztető fórumok és beérkezett ötletek alapján elkészült, felülvizsgált HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA (LEADER Tervének) elfogadásához kapcsolódóan az egyesület KÖZGYŰLÉST tart 2013. április 9-én, kedden, 18.00 órai kezdettel.

LEADER pályázatot várhatóan 2013. június 3-tól lesz lehetőség egy kétszakaszos pályázati rendszerben benyújtani (a pályázás folyamatáról, a pályázatíráshoz kapcsolódó részletekről külön fórumokat fognak május hónapban tartani).

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 09. 16:00, péntek | Helyi

Tavaszi szemétgyűjtés Hövejen

A résztvevőknek zsákot, kesztyűt az önkormányzat biztosít.

2021. Április 09. 13:00, péntek | Helyi

Megkezdték Kónyban a mezőgazdasági földutak karbantartását

Alvállalkozóval és saját eszközökkel végzik a munkákat.

2021. Április 09. 09:00, péntek | Helyi

Indul a Tavaszi nagytakarítás!

Tegyél te is a természetért!

2021. Április 08. 16:00, csütörtök | Helyi

Április elsejétől új háziorvosa van Győrsövényháznak, Bezinek és Fehértónak

Dr. Szücsné dr. Bircher Katalin 26 éve dolgozik orvosként.