Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Március 27. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Fejlesztési fórum Csornán

Fejlesztési fórum Csornán

Fejlesztési ötleteket vár a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület a június elején beadandó pályázatokhoz.

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület fórumsorozata Csornán kezdődött tegnap délután. Horváth Arpád, a LEADER csoprt munkaszervezetének vezetője tájékoztatta a megjelenteket LEADER pályázatokról. Kiemelte, hogy nem eldöntött tényeket ismertet, hanem véleményeket vár, ahogy véleményeket vár a LEADER csoport is, mert a rendelkezésükre álló forrásokat a beérkezett javaslatok szerint akarják elosztani. Az a céljuk, hogy olyan fejlesztési, pályázati célokat fogalmazzanak meg, amikre a legtöbb, a térség fejlődése számára hasznos pályázatot tudnak beadni a vállalkozások, civil szervezetek és az önkormányzatok.

Elmondta, hogy a következő fordulóban legalább 280 millió forintra pályázhatnak az érintettek, amiből minimum 166 millió forintot gazdaságfejlesztésre kell költenie az egyesületnek. Tegnapi cikkünkben részletesen beszámoltunk az új pályázati forduló előkészítéséről, feltételeiről és arról, hogy miképp formálhatják a leendő pályázók a későbbi pályázati kiírást.

A projektcsírákat április 2-ig várják.Az egyeztető fórumok és beérkezett ötletek alapján elkészült, felülvizsgált HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA (LEADER Tervének) elfogadásához kapcsolódóan az egyesület KÖZGYŰLÉST tart 2013. április 9-én, kedden, 18.00 órai kezdettel.

LEADER pályázatot várhatóan 2013. június 3-tól lesz lehetőség egy kétszakaszos pályázati rendszerben benyújtani (a pályázás folyamatáról, a pályázatíráshoz kapcsolódó részletekről külön fórumokat fognak május hónapban tartani).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.