Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 06. 07:39, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Fejvesztve menekültek az emberek

Fejvesztve menekültek az emberek

Egy 6,8-as erejű földrengés rázta meg hétfőn a Fülöp-szigetek középső részét, egy gyermek életét vesztette, rádőlt egy leomló fal – közölték a helyi hatóságok.

A rengés epicentruma a Negros és a Cebu szigetek közötti tengerszakaszon, fészke pedig 46 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint. A földmozgást egy 4,8-as és a 5,6-os erősségű utórengés követte.

A Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézet cunamiriadót rendelt el, a hawaii székhelyű csendes-óceániai szökőár-előrejelző állomás nem, de figyelmezette a tengerpartokon tartózkodókat, hogy legyenek óvatosak. Komolyabb anyagi károkról nem érkezett jelentés, de néhol pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek ki az épületekből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.