Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 01. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Felavatták Csornán az új ravatalozót

Felavatták Csornán az új ravatalozót

A 21. századhoz méltó kulturált körülmények várják a gyászolókat.

Soha nem szabad kihalni a tiszteletadásnak. Mert halnunk kell, temetnünk is kell.- mondta Dr Andor Ferenc, a Temetkezési Vállalkozók Dunántúli Egyesületének tiszteletbeli elnöke köszöntőjében.

Ma délelőtt ünnepélyes keretek közt avatták és szentelték fel Csorna új ravatalozóját és a Jószív Temetkezési Kft új telephelyét. Dr Ladocsy Géza a Jószív Kft igazgatója köszöntötte a vendégeket, és név szerint is köszönetet mondott minden közreműködőnek, akik segítették a beruházás megvalósítását, tervezték, szervezték és elvégezték a kivitelezési munkálatokat.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Dr Bónáné Dr Németh Katalin polgármester köszöntője után a katolikus, az evangélikus és a református egyház képviselői áldották meg az új ravatalozót. Dr Bónáné Dr Németh Katalin polgármester és Dr Ladocsy Géza igazgató aláírták a beruházással kapcsolatos szerződéseket.

Abdai Imre kirendeltség vezető bemutatta a megjelenteknek az új létesítményt. Az új ravatalozó esztétikus környezetet biztosít a kegyelet gyakorlásához. Itt már nem a szabad ég alatt, hanem bent az épületben ravatalozzák fel az elhunytakat, a családot és a temetésen megjelenteket is tető védi az időjárás viszontagságai ellen. Ami még nem volt Csornán, a ravatalozóban papi öltözőt is kialakítottak.

A Jószív Kft telephelye egy két beállásos garázsból áll, ami mellett találhatók a halott hűtők. A munkatársak kényelmes tiszta öltözőt és mellékhelyiségeket kaptak. Emellett a kegyeleti kellékek raktára, majd ezután a bemutatóterem található. Az új felvéteteli irodában kulturált körülmények között várakozhatnak, és intézhetik ügyeiket az ügyfelek. A kirendeltségvezető irodája mellett egy külön halotti tor helyiséget alakítottak ki, ahol az elhunytak családtagjai még találkozhatnak a temetés után. Az épület végében még egy virágbolt is helyet kapott.

Az avatóünnepség végén átvágták a nezmeti színű szalagot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból