Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Október 26. 16:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztett börtönre ítélték a megégett lányukat otthon ápoló szülőket

Felfüggesztett börtönre ítélték a megégett lányukat otthon ápoló szülőket

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azokat a tatárszentgyörgyi szülőket, akik felügyeletre szoruló, égési sérüléseket elszenvedett lányukat otthon ápolták, későn kértek orvosi segítséget

- közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a bíróság mindkét vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az apát 2 év, míg az anyát 1 év és 6 hónap börtönbüntetéssel sújtották, az ítélet végrehajtását mindkét esetben 2 évre felfüggesztette a törvényszék.

A férfi és a nő élettársakként, fiatalabb lányukkal hármasban laktak tatárszentgyörgyi házukban. Lányuk születése óta mozgás-, hallás- és látássérült volt, állandó felügyeletre szorult. A család szűkös anyagi körülmények között élt, egy burkolat nélküli, fa tüzelésű kályhával fűtöttek. 2015. december 5-én este a férfi aludt, a nő nem volt otthon. A lány ekkor tisztázatlan körülmények között nekiment a kályhának, kigyulladt a ruhája és ennek következtében olyan égési sérüléseket szenvedett, amelyek miatt gyors orvosi ellátásra szorult - írták.

Ennek ellenére a vádlottak úgy döntöttek, nem jelzik az esetet az orvosnak, sőt senkinek nem mondták el, nehogy a faluban rossz hírbe kerüljenek. Az anya házilag kezelte a sérüléseket, étolajjal kenegette, vizes ruhával borogatta a sebeket. Pár nappal később az apa a másik lányától kért segítséget, aki azonnal hívta az ügyeletes orvost, az pedig gondoskodott a sértett kórházba szállításáról.

A lány másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett el, ennek következtében gyulladásos szövődmények léptek fel, ami közvetett életveszélyes állapotot idézett elő - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.