Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. December 19. 14:13, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Felfüggesztik a jégkorongszövetség támogatását?

Felfüggesztik a jégkorongszövetség támogatását?

A Román Jégkorong-szövetség támogatásának felfüggesztését fontolgatja a román Nemzeti Sport és Ifjúsági Hatóság.

Azt követően, hogy a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai a magyar himnuszt énekelték a két ország pénteki válogatott mérkőzése előtt Csíkszeredán.

Doina Melinte, a hatóság elnöke a Libertatea napilapnak elmondta: a román himnusz szent kell, hogy legyen valamennyi sportoló számára, aki a román címeres mezt ölti magára. Hozzátette, nem tartotta normálisnak, hogy a pénteki román–magyar válogatott jégkorong-találkozó előtt a román csapat tagjai a magyar himnuszt énekelték.

Azt is kifogásolta, hogy Tánczos Barna, a Román Jégkorong-szövetség elnöke a székely zászló alatt fényképezkedett a játékosokkal a mérkőzés előtt. „Magyarázatot kérünk a történtek miatt” – jelentette ki Doina Melinte, aki a Realitatea hírtelevíziónak nyilatkozva megjegyezte, a támogatás megvonása extrém megoldás lenne, de a hatóságnak megvan erre a lehetősége. A televízió a kijelentést úgy értelmezte, hogy a támogatás megvonása a szövetség megszüntetésével lenne egyenértékű.

Octavian Morariu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke is megszólalt a vitában. A sportvezető súlyosnak találta a történteket, de hozzátette, egyelőre nem lehet szó a jégkorongszövetség megszüntetéséről.

A mérkőzést 4–1-re a döntő részben erdélyi játékosokból álló román válogatott nyerte. A románok ezt megelőzően utoljára tizenegy mérkőzéssel ezelőtt, 1997. március 28-án győztek a magyarok ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 14:07, szerda | Sport

Bajnoki címek küszöbén

A hétvégén a Hungaroringen rendezik az FIA Central Zone Trophy és az MNASZ Autós Gyorsasági OB utolsó bajnoki fordulóját.

2020. Október 18. 12:01, vasárnap | Sport

Döntő futam - all in

A bajnokság állása sokszor igen szoros, hiszen a pilóták vérprofik, autóik nemzetközi színvonalúak és sokszor csak a szerencse dönt egy-egy csata során.

2020. Október 14. 08:46, szerda | Sport

Szorosabb és izgalmasabb nem nagyon lehetett volna!

Egy végtelenül izgalmas és szoros csatában szorult a 2. helyre a Turán-Bagaméri páros a Vértes Rallye-n.

2020. Október 10. 05:15, szombat | Sport

Közhely, de tényleg célba szeretnénk érni!

Kilenc gyors három különböző szakasz vár Kronome Ákosra és navigátorára a TAXI4 Vértes Ralin.