Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Február 08. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felmentettek egy időseket meggyilkoló, kóros elmeállapotú férfit

Felmentettek egy időseket meggyilkoló, kóros elmeállapotú férfit

Első fokon, jogerősen felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte hétfőn a Székesfehérvári Törvényszék azt a kislángi férfit,

akit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádoltak.

A törvényszék közleménye szerint a vádlott az emberöléseket az elmeműködés olyan kóros állapotában követte el, amely képtelenné tette őt a cselekménye következményeinek felismerésére.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette.

A vádlott a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt, amikor tavaly március 7-én, éjjel otthonából elment, hogy élelmiszert szerezzen magának. Mivel tudomása volt arról, hogy az egyik ház udvarán lévő füstölő kamrában füstölt árut - kolbászt, sonkát és szalonnát - tartanak, odament és fogyasztott az ott talált élelmiszerből, a többit pedig egy nejlon zacskóba pakolta.

Az általa keltett zajra felfigyeltek a házban alvó idős sértettek, kimentek az udvarra és kiabálni kezdtek a vádlottal, aki az evéshez használt 13 centiméter pengehosszúságú késsel több alkalommal, testszerte megszúrta az idős házaspár mindkét tagját. A férfi és a nő az elszenvedett sérülések és a vérveszteség miatt életüket vesztették. Ezután a vádlott a sértettek holtestét az udvaron lévő vízaknába rejtette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére