Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 07. 07:36, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Felnőtteknek és gyerekeknek szóló új produkciókkal is készül a Dumaszínház az új évadban

Felnőtteknek és gyerekeknek szóló új produkciókkal is készül a Dumaszínház az új évadban

Felnőtteknek és gyerekeknek szóló produkciókkal is bővül a repertoár a 2016/17-es évadban a Dumaszínházban.

A bemutatók sorát Kovács András Péter Vihar a biliben című önálló estje nyitja, amelyet október 7-én láthat először a közönség. Az új műsor mind hangulatában, mind tematikájában különbözni fog eddigi előadásaitól: egy humorista szemével láthatók azok a problémák, drámák és játszmák, amelyek a mindennapunk részei a magánéletben, közéletben - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Október 8-án Hadházi László, Tévélaci - A világ, és ami helyette van című új estje mutatkozik be. Témája a látszat és a valóság, a média, a televízió és az élet közti különbség. Az est állandó vendége Janklovics Péter lesz.

November 6-án tűzik műsorra a nagysikerű Duma Swing folytatását, a Duma Swing 2-t - Janklovics Péterrel, Kovács András Péterrel és Illés Ferenccel.

Ősszel megújul a Duma Roast is - az est főhőse ezúttal Schobert Norbert lesz. A Corvin Dumaszínházat megelőzve ezt a produkciót először vidéken - szeptember 28-án Szombathelyen - mutatják be, a budapesti premier december 2-án lesz. Az est résztvevői között van Kiss Ádám, Dombóvári István, Hajdú Balázs, a Szomszédnéni Produkciós Iroda (Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc) és Schobert Norbert.

A Kompót Dumaklub első bemutatója október 15-én Kanapé címmel Hajdú Balázs és Tóth Edu közös estje lesz. Ezt követi Szobácsi Gergő új műsora, a Bye-bye Budapest október 22-én, amelyben a budapesti és a vidéki életet hasonlítja össze. Az est vendége a Comedy Central tehetségkutatójában feltűnt Kővári Máté.

November 5-én Agrár Wellness! címmel lép fel Ricsifiú (Kertész Ricsi), aki többek között elmeséli, milyen a testedzés a sufniban. November 19-én mutatják be Kormos Anett első egész estés műsorát: a Puszi nincs személyes hangvételű est, átszőve iróniával, öniróniával az előadótól megszokott fanyar elbeszélésmóddal.

A Thália Színház Arizona Stúdiójában mutatják be Mogács Dániel új önálló estjét, a Mogács meséket. Az október 15-én debütáló előadásban Mogács Dániel újra rácsodálkozik a mesékre és felfedezőútra indul bábjai kíséretében.

A gyerekeknek szóló műsorok is tovább bővülnek az új évadban. A Pumukli című produkciót október 8-án mutatják be a Corvin Dumaszínházban. Ellis Kaut mesejátéka Éder mester asztalosműhelyében játszódik, ahol Pumukli, a virgonc kobold váratlanul felbukkan, és csak az ott dolgozó mogorva, de kedves Éder számára látható. Pumukli csínytevései óriási galibákat okoznak a környéken. Pumukli szerepében Kalmár Gergelyt, Éder mesterként Dombóvári Istvánt láthatják majd a gyerekek. A darab rendezője Pille Tamás.

A Kompót Dumaklub ad otthont a másik új mesének október 22-től. A Grimm testvérek meséinek felhasználásával készült bábos mesejátékot Piroska címmel mutatják be - alkotói hároméves kortól ajánlják az előadást.

Szeptember 26-án visszatér Puzsér Róbert: A civilizáció visszavág című egészestés műsora újra a Corvin Dumaszínházban lesz látható.

Válogatott Laárogások és Gallantások címmel egy új befogadott produkciót is műsorra tűznek - olvasható a közleményben. Mint írják, az abszurd humor két nagyágyúja - Laár András és Galla Miklós - húsz év után, a Laár60 koncerten állt újra együtt színpadra, akkor fogalmazódott meg bennük, hogy újra közös produkciót hozzanak létre. A Corvin Dumaszínházban december 1-jén lesz látható először az est.

Címkék: dumaszínház, stand up

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.