Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Február 28. 07:01, kedd | Külföld
Forrás: OrintPress

Feltehetően nem kell újabb likviditásnövelés Japánnak

Feltehetően nem kell újabb likviditásnövelés Japánnak

Úgy tűnik, a japán jegybanknak nem kell aggódnia tovább a deflációs nyomás erősödése, ill. az exportteljesítmény szignifikáns romlása miatt, amint a jen 2 éve nem látott mértékben gyengült egy hónapos időtávot tekintve.

A japán fizetőeszköz 9 havi mélypontra süllyedt számos devizával szemben. A jegybank részéről feltehetően nem lesz szükség újabb likviditásnövelésekre, és a pénzügyminisztériumnak sem kell attól tartania, mikor kell újabb intervenciót eszközölnie a japán deviza piacán - írják a Quaestor elemzői. A gyengülő jen több szempontból is pozitív üzenetet hordoz: egyrészről a világgazdasági növekedés stabilizálódását fémjelzi, másrészt növeli a japán export versenyképességét és javítja a japán növekedési kilátásokat is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).