Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 15. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Fertőendréd Önkormányzat

Felújították az önkormányzati hivatalt és az óvodát Fertőendréden

Felújították az önkormányzati hivatalt és az óvodát Fertőendréden

A vissza nem térítendő támogatás 36,58 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

A fejlesztés során a Polgármesteri Hivatal és az Ikva-Gyöngye Óvoda épülete került korszerűsítésre. A 36,58 millió forintos európai uniós beruházás megvalósulásához az Önkormányzat további 9 181 839 Ft saját forrást biztosított annak érdekében, hogy a fejlesztés teljes mértékben a mai kornak megfelelő legyen, ezért Fertőendréd Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A kivitelezés befejeződött, így mostantól az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott a Község.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése volt, ennek érdekében a pályázat keretében az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése, a lábazatok hőszigetelése, padlásfödémek szigetelése, külső nyílászárók cseréje és projektarányos akadálymentesítés valósult meg. Továbbá a Polgármesteri Hivatal épületére napelemes-rendszer került kiépítésre.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A munkálatok végeztével Fertőendréd Községnek két új olyan intézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és a környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít a dolgozók és a gyermekek számára, továbbá a megújult homlokzatok a városképet is javítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.