Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2011. Augusztus 26. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Fenntarthatatlan a Malév üzleti modellje

Fenntarthatatlan a Malév üzleti modellje

A Malév által követett üzleti modell fenntarthatatlan, hiába rendezik a légitársaság pénzügyeit, az újabb segítségre fog szorulni – így véli a Gazdasági Rádiónak nyilatkozó légügyi szaktanácsadó.

 A tulajdonos magyar állam ismételten tőkeemelést hajtott végre a társaságnál; gyakorlatilag elengedte tavalyi hiteleit és újabb kölcsönt adott nagyjából 20 milliárd forintos értékben.

Bognár András szerint a diszkont légitársaságok előretörésére a Malév nem tudott reagálni, és az is irányjelző lehet, hogy a legforgalmasabb nyári időszak alatt történt a tőkeemelés. Kérdéses, hogy milyen külföldi befektetőnek kell egy veszteséges légitársaság, annak tükrében is, hogy uniós eljárás indult éppen az állami támogatás miatt.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 12:43, csütörtök | Belföld

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a NAV karitatív célra

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) karitatív célra.

2023. Február 02. 09:23, csütörtök | Belföld

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki a sérülés következtében életét vesztette.

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

2023. Február 02. 09:00, csütörtök | Belföld

Újabb 17 embert fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

Újabb 17 embert - köztük orvosokat és cégvezetőket - fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.