Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Február 21. 11:27, kedd | Belföld
Forrás: mti

Férfiaknak szánt étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih, mivel gyógyszerhatóanyagot tartalmaztak

Férfiaknak szánt étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih, mivel gyógyszerhatóanyagot tartalmaztak

Gyógyszerhatóanyagot tartalmazó, férfiaknak szánt étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az intézkedés az Anaconda for men, a Kinger és a Titán Power Classic termékek minden tételét érinti minőségmegőrzési időtől függetlenül - közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint az éves monitoring mintavétel során került a hatóság látóterébe három, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő. Az érintett termékekből az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vizsgálatai gyógyszerhatóanyagot mutattak ki.

Az érintett gyógyszerhatóanyagok a foszfodiészteráz-5 enzimet (PDE-5) gátló hatásuk révén az erectilis dysfunctio (potencia zavar) terápiájában alkalmazott vegyületek. Az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött, míg az étrend-kiegészítők - az uniós és a magyar szabályozás szerint is - élelmiszernek minősülnek és azokban gyógyszerhatóanyagok felhasználása tilos - írták.

A vásárlók számára komoly egészségkárosodási kockázatot jelent a felsorolt, hamisítványnak minősülő termék fogyasztása, melyek megtévesztő csomagolásuk szerint kizárólag növényi hatóanyagot tartalmaznak. A veszély elhárítása érdekében a Nébih minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül, azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból való kivonását, valamint a fogyasztóktól való visszahívását. A hatóság további intézkedésig megtiltotta a termékek ismételt forgalomba hozatalát is. A termékek adatai elérhetőek a Nébih jogsértés listáján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.